Kuukausi Savo-kokeilua takana

Kaupallinen yhteistyö - Dagsmark Petfood Oy

Heka on nyt kuukauden ajan syönyt kotimaista nappulaa, Dagsmark Petfood Oy:n valmistamaa Savoa. Aiemmat blogitekstit aiheeseen liittyen voit lukea alla olevista linkeistä:


Savoa on uponnut Hekan mahaan tähän mennessä n. 2,5 kiloa ja pakki pelittää edelleen yhtä hyvin, kuin ihan testaamisen alkuvaiheessa. Minua itseäni ehkä hieman pelotti yhtenä raaka-aineena käytetty peruna, sillä Hekahan kärsi viime syksynä hiivasta. Nyt voin sanoa sen pelon olleen täysin turhaa. Taisi se hiiva todellakin loppujen lopuksi Hekan kohdalla johtua suoliston epätasapainosta, koira siis itsessään ei ole sille altis noin muuten. Tai sitten perunan osuus Savossa ei ole kovin suuri. Mene ja tiedä mutta Hekalle se ei ole aiheuttanut ongelmia, kuten eivät myöskään muut raaka-aineet.


Kävimme viime viikon perjantaina.klinikalla päivittämässä rokotukset ajantasalle ja samalla Hekan oma eläinlääkäri, Suvi, pääsi antamaan oman näkemyksensä tämänhetkiseen tilanteeseen. Suvi on minun lisäkseni ainoa, joka tietää minkälaisessa kunnossa Heka oli erityisesti viime syksynä joten hän kyllä osaisi arvioida miltä sen vointi vaikuttaa nyt. Jopa Suvi oli sitä mieltä että Heka ei ole enää yhtään sellainen "luiseva" ja kuivan oloinen, vaan paljon elastisempi sekä selvästi tiiviimpi. Siitä jos jostain Suvi oli erityisen iloinen, että Hekalle on vihdoin löytynyt allergianappulan sijasta ravinteikkaampi vaihtoehto. Suvi myös sanoi, ettei Hekan syömää erikoisruokaa ole tarkoitettu jatkuvaan käyttöön jos koiran elimistö alkaa sietämään muutakin. Se toimi ikään kuin sellaisena "kuntoutumisruokana", jotta päästiin akuuteimman vaiheen yli. Tuntui erityisen hyvältä kuulla tuo kaikki nimenomaan eläinlääkärin sanomana. Lisäksi Savo maistuu Hekalle erittäin hyvin, viimeistä murusta myöten.

Olen Savon kylkeen pystynyt lisäämään myös kypsennettyä kanan -sekä kalkkunanlihaa ja nimenomaan elintarvikekelpoista lihaa. Aamun ensimmäisen ruuan sekaan laitan vielä ruusunmarjarouhetta sekä teelusikallisen verran Nutrolinia. Tällä combolla on menty jo tovi. Ruoka tarttuu Hekaan ja suolistokin alkaa olla toiminnaltaan jo selvästi paremmalla puolella.


Kaikki vaikutukset ovat enemmän kuin positiivisia ja sen näkee koko koiran olemuksesta. En voisi olla tyytyväisempi. Jossain alitajunnassa kyllä tiesin, että Savo voisi Hekalle sopia. Silti sitä aina hieman jännittää, että kuinka käy kun koira ei ole suolistoltaan "priimaa." Olen kyllä NIIN kiitollinen Lauralle & Dagsmark Petfood Oy:lle, että tarjosivat Hekalle mahdollisuutta tähän kokeiluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti