sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Syke valmistautuu Jyväskylän pentunäyttelyyn - osa 1

Postaussarja toteutetaan yhteistyössä maaliskuun lapsi -& lemmikkimessujen sekä showlinkin kanssa.

Olen ilmoittanut Sykkeen lapsi -& lemmikkimessujen yhteydessä järjestettävään Royal Canin-pentunäyttelyyn, sunnuntaipäivälle. Haluan kuulla, että minkälainen koira Sykkeestä on kehittymässä rakenteensa puolesta sekä tietysti totuttaa sitä erilaisiin ääniin ja ympäristöön. Valmistautuminen maaliskuun koitokseen starttasi lauantaina Keski-Suomen Kennelkerhon järjestämästä mätsäristä, minne Syke pääsi harjoittelemaan kehäkäyttäytymistä pienten pentujen luokkaan. Pakko kyllä myöntää, että jo edellisenä iltana tuntui aika oudolta pakata reppuun treenihousujen -ja kenkien sijasta mm.näyttelyhihna.


Syke ei ole vielä ennättänyt käymään yhdessäkään mätsärissä, joten tilanne kaikkinensa oli sille ihan uusi. Halli oli melko ahdas sillä kehiä oli vain yksi, mutta ilmoittautumisajat oli fiksusti porrastettu. Pienet pennut aloittivat aamulla heti ensimmäisenä. Ensimmäisellä kerralla Syke kiskoi hihnassa jopa pelottavan voimakkaasti. Toisaalta on aivan ihanaa, että se on noin reipas ja itsevarma eikä perässä vedettävä lapanen, mutta ei nyt ihan noin kovalla voimalla tarvitse edetä. Pöydällä kopelointi ja hampaiden katsominen onnistui hyvin, kun taas maassa ei sitten senkään vertaa.


Nauhakehässä Syke olikin jo purkanut itsestään "pahimmat" patoutumat, sillä se ei kiskonut enää lainkaan yhtä pahasti kuin aiemmin. Kun kaikki olivat kiertäneet kehän kahdesti ympäri ja oli aika asetella koirat seisomaan, Syke meni kuin sormia napsauttamalla siihen moodiin, millainen se oli myös pentukurssilla. Se ignoorasi ympäriltään kaiken, ei pälyillyt suuntaan eikä toiseen ja seistä pönötti siinä häntää heiluttaen! Tätä käytöstä olen Sykkeen kohdalla pyrkinyt vahvistamaan ja nyt se nähtävästi siirtää sitä jo kodin ulkopuolelle. Kehän jälkeen sain paikalla olleilta ihmisiltäkin todella mieltä lämmittävää palautetta. Sijoitusta meille ei tullut enkä sellaista edes lähtenyt hakemaan. Tavoite oli, että kunhan häntä heiluu. Saatiin sitten kuitenkin paljon muutakin. Kyllä harmittaa, ettei tuota viimeistä kehäsuoritusta saatu videolle.

Omistaja taisi kuitenkin keskittyä enemmän koiransa elekielen ja mielentilan tarkkailuun kuin itse olennaiseen. Syke ei nimittäin yhtään stressannut tai ahdistunut pienestä tilasta tai muista koirista. Päinvastoin. Itsevarmuus suorastaan paistoi siitä. Seuraavalla kerralla omistajakin voi sitten keskittyä vähän muuhunkin. Siihen saakka jatkamme harjoittelua ja vahvistetaan ei-niin-voimakasta hihnakäyttäytymistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti