tiistai 13. helmikuuta 2018

Heka testaa suomalaista koiranruokaa - ensivaikutelma Savosta

Kaupallinen yhteistyö - Dagsmark Petfood Oy

Heka sai eilen odotettua ja mieluisaa postia Dagsmark Petfood Oy:ltä, joka siis on täysin kotimainen lemmikkieläinruokien valmistaja. Ruoka valmistetaan Suomessa ja kaikki käytettävät raaka-aineet ovat puhdasta, kotimaista laatua.


Dagsmark Petfood Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja, Laura Strömberg, on sponsoroinut koiriani jo useamman vuoden ajan FitDogin toimesta. Muistan kun ensimmäisen kerran kuulin, että hän aikoo lähteä luomaan kotimaista kuivaruokaa koirille, innostuin hiljaisesti. Erään sähköpostiviestittelyn yhteydessä mainitsin ohimennen: "kehitä joskus sellainen nappula, joka on joko kana -tai kalkkunapohjainen ja mikä ei sisällä lainkaan kananmunaa, maissia, kalaa tai kalaöljyä ja jota ei ole kuorrutettu kaikenmaailman rasvakerroksilla eikä lisä -ja täyteaineilla." Ensin markkinoille tuli kala -ja possupohjainen Häme ja nyt...Häme saa rinnalleen siipikarjapohjaisen Savon, joka löytää tiensä kauppojen hyllyille maaliskuun aikana. Kun Laura sitten julkaisi Savon raaka-aineluettelon, suurinpiirtein itkin onnesta ja ilosta. Savo ei sisällä yhtään yllämainittuja raaka-aineita. Ei niin yhtään. Ei ole muuten ollut mitenkään helppoa näiden vuosien aikana löytää Hekalle sellaista kuivaruokaa, joka ei sisältäisi ko.raaka-aineita lainkaan. Täysin raakaahan Heka ei kestä, on kokeiltu ja sen seurauksena kesti todella kauan saada koira takaisin terveeksi.

En tiedä pystyykö kukaan miettimään omalle kohdalle sitä fiilistä, kun olet odottanut jotain yli kahdeksan vuotta ja sitten hetkessä tulee tunne, että ihan kuin ne toiveet olisi todellakin kuultu ja niihin on vastattu. Ehkä tätä tunnetta ei välttämättä pysty sellainen koiranomistaja ymmärtämään, jonka koira ei ole koskaan kärsinyt pahoista suolisto-ongelmista. 

Laura on ollut tietoinen Hekan suolisto-ongelmista ja hän kysyikin, että olisinko kiinnostunut kokeilemaan Savoa sille. Ei tarvinnut kahdesti kysyä. Tottakai olin! Eilen perille tulleessa paketissa oli yhteensä neljä 2 kg:n pussia Savoa. Eilen iltapäivällä annoin Hekan maistaa tasan 3 nappulaa ja hän ei tahtonut alkuunsa ymmärtää, että tähänkö se nyt loppui. Saman päivän illalla annoin vielä n.20 kappaletta Savoa sekoitettuna tuttuihin nappuloihin. Valehtelisin jos väittäisin, etten olisi odottanut aamua hieman kauhunsekaisin tuntein. Meidän blogia seuranneet ymmärtävät varmasti että miksi. Olin positiivisesti yllättynyt. Aamuruokana annoin Savoa n.puoli desiä ja siitä enää puolet rc:tä. Kotiin tullessani olin lähes varma, että Hekalla on kova kiire ulos. Ja mitä vielä. Maha pelittää eikä suolisto käy myöskään kierroksilla. Toki nyt aikaa on ehtinyt kulumaan käytännössä vain yhden päivän verran, mutta jo tuossa ajassa Hekan suolisto antaa yleensä tiettyjä signaaleja sopimattomuudesta. Sen jos jonkun olen tässä vuosien varrella laittanut merkille.


Uskon vahvasti siihen, että Savo tulee sopimaan Hekalle pitkälläkin tähtäimellä. Nyt olen 100% varma mitä Heka syö sekä mitä sinne mahaan lopulta menee. Ko. ruuan valtti on omasta mielestäni ehdottomasti siinä, että raaka-aineiden alkuperä on selvillä - kotimaista sekä täysin puhdasta, ilman turhia lisä -ja säilöntäaineita.

Kiitos Laura & Dagsmark Petfood Oy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti