maanantai 26. helmikuuta 2018

Hekan kunto-ohjelma starttaa

Jotkut ne laatii kunto-ohjelmia jotta paino lähtisi putoamaan, mutta Heka sen sijaan lähtee hankkimaan kuihtuneita lihaksiaan takaisin.


Viime viikon agilityharjoituksissa Hekan liikkuminen ja eteneminen oli aika holtitonta. Rimoja tuli alas ja tiukoissa käännöksissä sillä oli täysi työ pysyä pystyssä. Se ei ole sille normaalia, ei yhtään. Joku voisi hyvinkin kuitata asian "sitä se ikä teettää", mutta Heka on koko ikänsä ollut erittäin hyvä hallitsemaan kehoaan sekä erityisesti syviä lihaksia. Talvi on ollut sille vuodesta toiseen pääasiallisesti lepoaikaa ja jo pelkästään se riittää siihen, että tottakai lihasmassa hieman kuihtuu. Hekan kohdalla kuitenkin vaikuttaa vielä kaiken sen lisäksi pitkä sairastelukierre, pääasiassa pelkät hihnalenkkeilyt, proteiiniköyhä ruokavalio sekä tammikuun lopussa tapahtunut loukkaantuminen. Ei siis ole mikään ihme, että keho ei pysy mielen vauhdissa eikä se tule pysymään niin kauan, ennen kuin saadaan lihasta kasvatettua.


Käytin Hekan lauantaina lihaskunnon kartoituksessa Lindalla ja hän oli kanssani täysin samaa mieltä. Agility menee tauolle kuukauden ajaksi. Viikottaiset treenit korvataan uinnilla, pakkasten antaessa myöten ohjelmaan lisätään hanki -ja ylämäkikävelyitä sekä erilaisia kehonhallintaharjoituksia tasapainotyynyllä. Takaosassa Hekalla on lihasta ihan hyvin, mutta niihinkin pitäisi saada vähän kimmoisuutta lisää. Vertailin ihan huvikseni Anallergenicin ja Savon proteiinipitoisuuksia, ensimmäiseksi mainitussa sitä oli vain 18% kun taas sitten Savossa sitä on peräti 26%. Lisäksi Anallergenicin aikaan Heka ei saanut lihaa kuin hyvin pieninä määrinä, joten eipä se ruokakaan ole lihasmassaan juuri vaikuttanut. Savon ohella Heka pystyy jo syömään huomattavasti isompia määriä lihaa, joten kaikki nämä yhdessä tulevat varmasti vaikuttamaan asiaan.

En halua ottaa enää yhtäkään riskiä minkäänlaisesta loukkaantumisesta. Pyhitetään maaliskuu hyvillä mielin haban kasvattamiselle sekä kids & pets - lapsi -& lemmikkimessuille valmistautumiseen. Lähtöpaino Hekalla on nyt 5,9 kg. Tavoite on vähintään 6,1 kg. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti