sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Kohti tulevaa ja (toivottavasti) parempaa vuotta

Näin vuoden viimeisenä päivänä voi kohta yliviivata luvun 2017 yli ja keskittyä tulevaan.

HEKA

Minun rakas elosalama. Minun varjo ja oikea käsi. Ajatustenlukija. Elämäni koira täyttää keväällä pyöreät 10 VUOTTA! Ihan järjetöntä. Kertakaikkiaan. Hekaa luullaan edelleen paljon nuoremmaksi eikä syyttä suotta. Fakta on kuitenkin se, että meidän yhteinen aikamme aktiivisimmilla harrastuskentillä käy vähiin ja siksi haluan antaa sille kaikkeni. Enemmän kuin koskaan.

Kuva - Salla Kuikka

Agilitya jatketaan myös tulevana vuonna, mutta treenisuunnitelmiin -ja määriin tulee isoja muutoksia. Ihan vielä en pysty kertomaan, että mitä se sitten käytännössä tarkoittaa, mutta sen voin sanoa että siitä tulee ihan mielettömän siistiä! Uskon, että näiden muutosten avulla me pystytään ottamaan kaikesta ajasta kaikki irti. Mitä sitten tulee itse kilpailemiseen, se keskitetään edelleen keväästä sinne kutakuinkin alkusyksyyn, joka on tuollaiselle aluskarvattomalle villaeläimelle kaikista paras vaihtoehto. Näin olen tehnyt jo vuosien ajan ja se on erittäin hyväksi todettu, joten mitä sitä turhia tekemään siihen sen ihmeellisempiä muutoksia. Toki tuloksiakin toivotaan, mutta enemmän on tarkoitus nauttia sekä antaa palaa.

Koirafrisbee on ollut agilityn oheen hyvää vastapainoa, mutta kaikista aktiivisimmat frisbeevuodet lienevät kuitenkin jo takanapäin. Aivan kuin agilitynkin suhteen, Hekan kanssa ei tarvitse enää treenata sen vuoksi etteikö se osaisi jotakin. Enemmän se on sitten sitä ohjaajan taitojen ylläpitämistä. Erilaiset esiintymiset, edustustilaisuudet yms ovat kuitenkin vakiinnuttaneet paikkansa meidän elämässä ja niiden parissa tullaan jatkamaan myös vuonna 2018. Ihan täysin Heka ei ole vielä frisbeeuraansa lopettanut, kiekkojen kanssa tullaan touhuilemaan tulevaisuudessakin tavalla tai toisella joka tapauksessa.

Kaikista tärkeimpänä ja prioriteettina numero 1 pidän Hekan terveydestä huolehtimista ja toivottavasti onnistun siinä paremmin nyt. Vaikka Heka vaikuttaakin ikäistään nuoremmalta tapaukselta, sen kroppa ei kuitenkaan enää ole minkään nuoren koiran tasolla ja näin ollen sen lihashuollosta ja terveydestä on syytä pitää entistäkin tarkemmin kiinni. Tarkoittaa käytännössä sitä, että vahvistetaan lihaskuntoa, huolletaan säännöllisesti ja tarpeen vaatiessa osteopatialla ja laserilla sekä annetaan koiralle riittävästi palautumisaikaa treeni -ja kisapäivien välille.

SYKE

Sillä on vielä koko elämä ja suuri maailma edessään. Siinä missä Hekan kohdalla tulee agilityn suhteen muutoksia treeneihin, myös Syke saa näistä kaikesta oman osansa.


Tavoite on aloitella agilitya ihan tosissaan pennulle sopivilla harjoitteilla. Sain joululahjaksi sen kauan haaveilemani namiautomaatin, mistä tulee olemaan erittäin suuri apu. Haen samantyyppistä agilitykoiraa koulutuksellisesti kuin mitä Heka on, eli irtoavaa ja hyvän estefokuksen omaavaa koiraa. Näitä ominaisuuksia lähden Sykkeelle tulevana vuonna vahvistamaan ja aika sitten näyttää miten projekti etenee.

Muita harrastuksia en ole sen kohdalla vielä enempää pohtinut, kaikista tärkein tavoite on jatkaa kasvattamista kelvolliseksi koirakansalaiseksi. Yksi jännitysmomentti on myös Sykkeen purenta, joka on edelleen yhtä isoa kysymysmerkkiä. Ylihuomenna siltä kuitenkin poistetaan alamaitokulmurit yläleuan kasvun tieltä, joten tilanne suun kanssa elää vielä useita kuukausia.

TIINA

Onkohan peräti ihan ensimmäinen kerta, kun annan blogissa tilaa itselleni kun mietitään tulevan vuoden tavoitteita?


Olen varsinkin viimeisen syksyn aikana tullut huomanneeksi sen tosiasian, että ollakseni koirilleni paras mahdollinen omistaja ja harratusrintamalla ohjaaja, on myös minun huolehdittava omasta hyvinvoinnistani. Aion tehdä itselleni selkeän suunnitelman siitä, että mitkä asiat edesauttavat siinä tavoitteessa. Lupaan myös herättää meidän youtubekanavan henkiin ihan uudenlaisella nosteella. Viime vuonna tein sen facebookin kanssa ja onnistuin siinä.

Yhteistyö kaikkien nykyisten sponsoreidemme kanssa jatkuu myös ensi vuonna ja haluan lausua heille kaikille mitä nöyrimmät kiitokset vielä tätäkin kautta! Osa sisällöntuottamiseen liittyvistä tavoitteista on suoraan yhteyksissä yhteistyökumppaneihimme, joten odotan kaikkea enemmän kuin innoissani.

Kiitos tästä vuodesta kaikille - treeni -ja seurakavereille, meitä kouluttaneille ja muuten tsempanneille sekä tietysti meidän yhteistyökumppaneille ja seuraajille! Te teette tästä yhdessä meidän kanssa jotain erityisen hienoa. Antoisaa uutta vuotta 2018!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti