maanantai 11. joulukuuta 2017

Huikeat koiramessut vuosimallia 2017

Minun PITI kirjoittaa tänne koottu blogiteksti siitä, että missä ja milloin Heka on nähtävissä/tavattavissa tämän vuoden koiramessuilla. Unohdus iski alitajuntaan siinä vaiheessa kun olimme jo junassa matkalla kohti Helsinkiä, mutta luotin siihen että meidän muut sosiaalisen median kanavat olivat toimineet riittävinä infokanavina. Näin tosiaan oli.

Tämän vuoden koiramessut olivat mitaltaan kolmipäiväiset ja ne starttasivat käyntiin jo perjantaina 8.12. Spesiaaliperjantaina mainostettu päivä sisälsi tietoa mm.koirien hyvinvoinnista sekä niiden parissa työskentelemisestä ja asiaa piisasi varmasti niin koira-alaa opiskeleville, kuin myös koiraa vasta harkitseville tai jo sellaisen omistavalle. Pakko kyllä myöntää, että itseäni olisi kiinnostanut erityisesti luennot koirien allergioista sekä koiran kognitiosta. Kuitenkin työt täällä kotipuolessa antoivat mahdollisuuden lähteä reissuun vasta perjantaina iltapäivällä, joten meidän osaltamme koiramessut kestivät lauantaista sunnuntaihin.


Heka esiintyi molempina päivinä tapahtumakehässä houkutusten highwaylla kiiturit-joukkueessa ja olimme vieraina Pet2Home.fi-osastolla. Lisäksi minulle tarjoutui ihan mielettömän upea mahdollisuus päästä bloggaajaksi sekä sosiaalisen median sisällöntuottajaksi koiramessuille, joten tottakai tartuin tähän tilaisuuteen. Hieman kyllä etukäteen mietitytti, että miten ehtisin hoitaa kaiken hyvin ja kunnialla. Päädyin tekemään selkeän aikataulusuunnitelman näytösten sekä vierailujen välille, joka helpotti asiaa huomattavan paljon. Meillä bloggaajilla/sisällöntuottajilla oli koko viikonlopun ajan käytössä lehdistökeskuksen pressitila, jossa oli mahdollisuus työskennellä sekä nauttia samalla erilaisista virvokkeista. Pääasiassa tein erilaisia päivityksiä mm.facebookkiin sekä instaan juuri tuolla pressitilassa, sillä siellä sai mielestäni aivan ihanan rauhan käyttää luovuuttaan päivitysten tekemiseen ilman messujen hälinää.


Majoituimme koko viikonlopun ajan Helsingin keskustassa hyväksi todetussa Sokos Hotel-Presidentissä. Huippuhyvä sijainti, ammattitaitoinen ja lämminhenkinen henkilökunta toivottamassa myös koiravieraat tervetulleeksi. Heka voisi lisätä tähän väliin erityismaininnan myös saamastaan tervetuliaspussista.


En ihan tarkalleen muista, että missä vaiheessa ne perinteiset voittajanäyttelyt muuttuivat koko Suomen suurimmaksi tapahtumaksi, koiramessuiksi, mutta tämä on yksi vuoden must-jutuista jota ei noin vain jätetä väliin. Pyrin aina olemaan mukana tavalla tai toisella. Edellisvuoden tapaan Heka pääsi nytkin mukaan houkutusten highwaylle, mikä on ns.häiriöity luoksetulo. Reitin varrelle on aseteltu kaikkea, mikä voisi viedä koiran huomion muualle, mm.leluja, ruokaa ja erilaisia herkkuja. Kyseessä on leikkimielinen kilpailu ja yleisöstä se on vain hauskaa, jos koirat lankeavat houkutuksiin. Heka ei kuitenkaan näin tehnyt, se tuli koko viikonlopun ajan läpi koko houkutusten highwayn vähät välittämättä siitä, mitä sen reitille osui. Joukkueemme sijoittuikin sunnuntaina lopulta sijalle 3!

Lauantaina ja sunnuntaina Heka oli kahdesta kolmeen tavattavissa Pet2Home.fi-osastolla. Tapasimme paljon Hekan seuraajia sekä faneja, oli ihan mahtavaa nähdä kaikkia ihan näin livenä. Tottakai kävimme tervehtimässä myös ihania sponsoreitamme, Kanaa ja Nutrolinia jotka muistivat meitä hienoilla sponsorilahjoilla. Nutrolinin ständillä Heka tapasi vihdoin ja viimein norsunluukoira Rokan. Meillä oli Maijan kanssa jo viime vuoden messuilla puhetta siitä, että Hekan ja Rokan on tavattava toisensa joskus. Nyt se vihdoin ja viimein onnistui. Eikä sovi tietenkään unohtaa sydämellistä Heidi Sohlbergia, joka oli juontamassa ohjelmia tapahtumakehällä. Heidihän on myös yksi Hekan aktiivisimmista instagram-seuraajista.


Sunnuntaina väsymys painoi sekä Hekaa, että allekirjoittanutta joista jälkimmäinen nukahti kotimatkalle päästyämme samantien. Edes junan täpötäysi lemmikkivaunu ei häirinnyt valkoisen elosalaman unia Thundershirtin ansiosta.


Syke oli koko viikonlopun ajan hoidossa kasvattajansa luona täällä Jyväskylässä, missä sillä oli seurana viiden, aikuisen koiran lauma ja lauantaina kaksi 16-viikkoista toyvillakoiran pentua oli käynyt leikkimässä sen kanssa. Kasvattaja oli myös pessyt ja trimmannut sen sekä ihmetellyt, että miten ihmeessä 3kk vanha pentu voi pysyä saksittaessa niin sievästi paikoillaan. Se positiivinen vahvistaminen on aika kova juttu näissäkin jutuissa.
Oli kyllä kerrassaan ihan huikea viikonloppu, kaikkinensa. Hekakin oli koko reissun ajan täysin rento eikä se stressannut käytännössä yhtään mistään. Ihan vielä ei joululomalle päästä, sillä tämän viikon lauantaina meillä on Kariniemen Sannin agilityvalmennus ja sitä ennen Heka lähinnä vain huilailee. Sykkeellä sen sijaan on vaikka mitä ohjelmaa tälle viikolle. Myöhemmin on tulossa tarkempaa raporttia koiramessujen ostoksista, joiden suhteen allekirjoittanut pysyi KERRANKIN maltillisena. Tiina ja Heka kiittävät sekä kuittaavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti