perjantai 4. elokuuta 2017

Suolisto takaisin tasapainoon - osa 3: yhteenveto

Edellisen kirjoituksen löydät tätä linkkiä klikkaamalla.

Suvin kanssa yhdessä laatimaamme hoitosuunnitelmaa on nyt takana n. 2½ viikkoa. Tylosinkuuri loppui viime viikon lauantaina ja se oli Hekalle sekä ruokavalion, että erilaisen arjen lisäksi enemmän kuin tarpeellinen. Vaste ko.suolistoantibioottiin tapahtui nopeasti ja Hekalla oli jo seuraavana päivänä huomattavasti parempi olo. Suorastaan erinomainen.

Ainoa asia mikä edelleen herätti kysymyksiä, oli kakan limaisuus. Viimeksikin Heka sai buustia anaalirauhasten aiheuttamiin ongelmiin Marjolta, joten olin lähestulkoon 100% varma että hän pystyisi auttamaan meitä nytkin. Muistin virkistykseksi, tarkemmin tästä asiasta voi käydä lukemassa tätä linkkiä klikkaamalla. Nyt kun tuosta hoidosta on kulunut viikko, kakan limaisuus on kadonnut tyystin ja Heka vahvistuu päivä päivältä.


Maanantaina kävimme Suvin kontrollissa klinikalla, halusin saada tietää, mitä mieltä hän on tämän hetken tilanteesta. Suvin mukaan ero entiseen on huomattava. Hekan paino oli noussut, vasta sekä lantio eivät ole enää pinkeitä eikä tylosiinikuuria ollut näin ollen tarpeellista jatkaa. Heka jopa leikki Suvin kanssa toimenpidehuoneessa, can't believe.

Vielä yhtenä osana Hekan hoitoa oli laserin hyödyntäminen, varsinkin anaalirauhasten alueelle jota Heka on nyt ehtinyt saamaan kahdesti. Silläkin on ollut varmasti erittäin merkittävä rooli koko paranemisprosessissa. Kuitenkin kaikista tärkein on ollut saada ruokavalio muutettua toisenlaiseksi ja Hekalle sopivaksi. Tilannehan on nyt se, että Heka syö aamuisin pelkkää nappulaa (ProBooster lammas&riisi) ja uskomatonta mutta totta, maha tuntuu tykkäävän. Ja Heka vielä syökin oikein mielellään, suorastaan kiljuu vieressä kun otan ruokapussin kaapista. Iltaisin menee vaihdellen hieman uunissa kypsennettyä kalkkunan -tai kanan luutonta jauhelihaa höystettynä keitetyllä, gluteenittomalla riisillä sekä Nutrolin-öljyllä. Vielä en ole uskaltanut ottaa magnesium/b-vitamiinilisää takaisin ruokavalioon, mutta eiköhän sekin tapahdu tässä lähiaikoina. Kerran viikossa Heka saa edelleen kanan tai sian sisäelinseosta A-vitamiinin lähteenä, joka on erittäin hyväksi erityisesti limakalvoille. 

Varsinaisen biletyksen aihe: Kakka on KIINTEÄÄ!

Olen tämän rulianssin myötä lähes 99% varma, että ongelma Hekan ruokavaliossa oli edellisessä nappulassa käytetty lohiöljy. Siinä saattaa olla se syy, miksi Heka kieltäytyi syömästä edellistä ruokaansa. Se osasi yhdistää nappulat kivun ja pahan olon tunteeseen. Nyt ei mistään sellaisesta ole enää tietoakaan. Heka on oma, entinen itsensä. Virkeä, iloinen ja leikkisä. Juuri sellainen, millainen sen kuuluukin olla.

Ensi viikon maanantai Hekalla on vielä CST-hoito ja koko ko.viikko pidetään vielä varmuuden vuoksi treeneistä taukoa. Tuo koko prosessi on ollut Hekan elimistölle melkoinen kuormitus ja haluan ehdottomasti saada koirani kokonaan kuntoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti