keskiviikko 2. elokuuta 2017

Suolisto takaisin tasapainoon - osa 2: perfektionistikoira

Edellisen kirjoituksen löydät tätä linkkiä klikkaamalla.

Vaikka ruokavaliolla on ollut varmasti merkittävin osa Hekan hoitosuunnitelmassa tylosiinin lisäksi, Suvin pyysi ottamaan huomioon myös tuon koiran suuren miellyttämishalun. Hekahan pyrkii aina miellyttämään, tekemään parhaansa ja oikein. Suvia lainatakseni: hän on oikea perfektionistikoira. Mitä kaikkea tämä sitten tarkoittaa käytännössä?

Jos Heka tekee vaikka treeneissä väärin, se tietysti korjataan ja silloin se tietysti lataa kaikkensa. Siitä näkee kuinka sen voisi kuvitella miettivän "Tiinan vuoksi teen mitä vain, en halua että hän on pettynyt." Eihän Heka sitä tietenkään noin ajattele, sehän on koira, mutta sillä on ihan järjettömän suuri miellyttämisenhalu. Liikkuu lenkillä sinne suuntaan minne menen. Se siis ikäänkuin tarkkailee koko ajan omia eleitäni, pyrkii pitämään itsensä ajan tasalla. Toisaalta se on aivan ihana piirre koirassa, mutta ei siinä mielessä että koko ajan täytyy pyrkiä olemaan kartalla.

Hekan ehdoilla
Suvin kanssa päädyimme siihen, että Hekan hoitosuunnitelmaan otetaan mukaan myös lenkkeily koiran ehdoilla. Se saa päättää mihin suuntaan mennään, käydään erilaisissa paikoissa tekemättä yhtään mitään sen ihmeellisempää ja treffataan ihmisiä. Sen ei tarvitse eikä pidä koko ajan tarkkailla jokaista elettäni. Viime viikon tiistaina kävimmekin Mujusen Salmen valokuvattavina erääseen projektiin, kun hän kaipasi linssin eteen ihmisvilinään soveltuvaa koiraa. Ihan vain käveltiin keskellä kävelykatua ihmisten seassa, Heka löysässä hihnassa chillaillen. Hekan suolisto on näin ollen saatu rauhoittumaan henkiselläkin tasolla, sellaisessa jatkuvassa tarkkailutilassa oleminen ei ole millään tavoin hyvä asia.


Eilen allekirjoittaneella oli vapaapäivä ja sain viestin, että sekä Janni, että Heidi ovat Jyväskylässä kuvauksissa ja tottakai me sitten Hekan kanssa käytiin heitä moikkaamassa. Molemmat ovat siis Hekan aktiivisia instagram-seuraajia. Nautittiin samalla tuosta harvinaislaatuisesta säästä ja nähtiin muitakin tuttuja siellä, täällä ja tuolla. Seurailin sivu silmällä Hekan käytöstä ja pakko kyllä sanoa, että oli aivan uskomattoman hienoa nähdä, kuinka rentona Heka seisoskeli ihmismassan keskellä eikä se kertaakaan pyrkinyt kyselemään "Tiina mitä tehdään seuraavaksi?" Tiedä sitten, että voiko kyse olla jonkunlaisesta itsensä rauhoittelemista. Väkisinkin tulee paha mieli kun miettii, että olenko toiminut jossain asiassa väärin ja Heka on tarkkailevalla käytöksellä pyrkinyt pitämään tilannetta hallinnassa.

Niin tai näin, tämä Hekan ehdoilla meneminen on vaikuttanut todella positiivisesti sen henkiseen hyvinvointiin, joka tietysti näkyy konkreettisesti suoliston kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti