maanantai 17. heinäkuuta 2017

Ne pienet ja pirulliset rauhaset

Meidän piti eilen kisata. Ei kisattu. Lauantaina iltalenkin yhteydessä Hekan peräpäästä alkoi valumaan juoksevaa, vihreää eritettä. Heti ensimmäisenä tuli tietysti mieleen, että anaalit vaivaa sitä taas. Koira oli muutoin oma vilkas itsensä, joten uskalsin odottaa maanantaihin että päästään tarkistuttamaan tilanne omalle klinikalle. Toki jos vointi olisi mennyt selvästi huonompaan, päivystykseen oltaisiin lähdetty kyselemättä ja samantien.

Suvi otti meidät vastaan heti tänään ja näytin hänelle ensitöiksi kuvia siitä, miltä Hekan takapuoli näytti lauantaina. Asiaa ei tarvinnut lähteä edes arvuuttelemaan, kyse oli ihan selvästi tulehduseritteestä. Rauhasiin ei edes yritetty kajota Hekan ollessa hereillä, joten ei muuta kuin pieni humautus ja kaveri laitettiin unten maille.


Suvin operoidessa minä mietin pääni puhki, että missä tällä kertaa meni pieleen. Edellisellä kerralla anaalit oli ns.jäsähtäneet paikalleen jumiutuneen lantion vuoksi ja se oli aiheuttanut niiden tukkeutumisen. Heka oli n.3 viikkoa sitten ripulilla, mutta en jollain tasolla jaksanut uskoa että kaikki olisi nyt seurausta siitä. Niin vain taisi nyt kyllä olla. Hekalla ripulista toipuminen kestää poikkeuksellisen pitkään mahan yliherkkyyden vuoksi ja kun uloste on ollut liian kauan löysää, se voi saada anaalit täyttymään ja tulehtumaan.

Hetken päästä Suvi tuli kertomaan, että Heka on heräilemässä ja ainoastaan vasen anaalirauhanen oli täynnä vihertävän paksua eritettä. Muutamia hituloita oli tullut myös oikealta puolelta, mutta vasen oli tällä kertaa kuitenkin se pääsyyllinen. Siinä sitten yhdessä keskusteltiin, että on syytä epäillä Hekan ruokavaliossa jonkun asian olevan pielessä ja se johtaa toistuviin anaaliongelmiin. Tästä ei todellakaan olla tekemässä mitään tapaa, vaan yksissä tuumin päädyttiin laittamaan Hekan ruokavalio remonttiin ja tehdään vähän erilaisia juttuja muutenkin. Voin kirjoitella tästä kaikesta hieman tuonnempana erikseen ja tarkemmin.


Tämmöisellä hetkellä sitä vaan on enemmän kuin kiitollinen eläinlääkäristä, jonka käsiin sen rakkaimman eläimen voi luottaa täysin, on valmis auttamaan uuden ruokavalion laatimisessa sekä olemaan tukena. Voiko enempää edes toivoa? Miljoonat kiitokset kuuluvat jälleen Suville ja AlmaVetille.

Tämä tarkoittaa tietysti myös sitä, että Heka sai nukutuksen myötä neljän viikon kilpailukiellon. Parit kisat jäävät nyt siis harmillisesti välistä, mutta enemmän tärkeää on saada tyyppi takaisin kuntoon. Kisoja tulee ja menee, ne eivät tästä maailmasta lopu.

2 kommenttia:

  1. Ruokintajuttu kiinnostaa kun täälläkin pohditaan niitä asioita taas urakalla. Yliherkkä koira, ilmeisesti suolisto-ongelmista johtuen nousseet haima-arvot jne..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän viimeistään tämän viikon aikana saada kirjoitettua mitä Suvin kanssa on pohdittu ja päätetty tehdä ruokinnan suhteen. Toivottavasti siitä on jonkinlaista apua tai osviittaa teidän ongelmien ratkaisussa. Kovasti tsemppiä! <3

      Poista