lauantai 14. tammikuuta 2017

Koirien ensiapukurssi

Tänään osallistuin JATin järjestämälle koirien ensiapukurssille, jonka piti (kuka muukaan) kuin AlmaVetin Suvi. Hekan luotto-eläinlääkäri. Olin jo ilmoittautuessani kertonut, että Heka on käytettävissä ko.kurssilla myös demokoirana.

Reilut 4 tuntia vietettiin JATin kerhotalossa oppien uutta ja kerraten vanhaa. Vähintään saman verran sivuja tuli kulutettua myös muistiinpanoihin. Kurssilla käytiin läpi mm.haavanhoitoa, murtumia, toimintaa hätätilanteissa, elvytyksen abc:tä, myrkytyksiä, oksennuttamista yms. Lisäksi Suvi näytti, mitä kaikkea eläinlääkäri tutkii vastaanotolla koirasta yleistutkimuksen aikana. 


Hekalle teki ihan mielettömän hyvää olla Suvin käsiteltävänä myös muuallakin, kuin klinikalla. Teimme lisäksi parityöskentelyä, jolloin parinani ollut toinen kurssilainen kokeili Hekalle mm.tassupaketin tekemistä. Suvi olisi kellistänyt Hekan lattialle näyttääkseen, miten koiran saa kylkimakuulle mutta Heka oli sitä mieltä että nyt tuli noutaja "et muuten varmana kellistä." Tuo koira ei ole oikeastaan koskaan digannut ko.asennosta, on laskettavissa yhden käden sormilla milloin se on esim. cst-hoidon aikana itse kellahtanut kyljelleen. No, Suvi oli sitä mieltä että ei yritetä sitä toistamiseen ja hetken Heka saikin rauhoittua Suvin sylissä. Ennen lähtöä Heka kävi vielä reippaasti Suvin paijattavana ja siinä sitten todettiinkin, että Hekalla se jännitys kohdistuu enemmän tilanteeseen kuin johonkin tiettyyn henkilöön. Mutta hän oli vallan pätevä ja reipas demokoira. Katsotaan jos jossain vaiheessa saisin avattua niitä muistiinpanoja tänne, kunhan vain onnistuisin kirjoittamaan ne luettavaan muotoon.


Kurssi oli oikein antoisa ja suosittelen sitä ehdottomasti kaikille koiranomistajalle. Ensi viikonloppuna olisi samanlaista settiä tiedossa, sillä Heka kutsuttiin ko.kurssille uudelleen demokoiraksi. Mikäli se toteutuu, we'll see.

Eilen ja tänään olen myös hoitanut asioita yhteistyökumppaneiden/sponsoreidemme kanssa. Olen äärimmäisen innoissani kaikesta mitä on tulossa ja osasta tulee julkista tietoa jo ensi viikolla. Can't wait. Niin siistiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti