keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Heka is on the...FIRE!

Bileet! Kennelyskä, sen aiheuttama karanteeni (ja ylikin), jumitukset sekä turvotukset on nyt selätetty ja tänään pääsimme Hekan kanssa palaamaan agilityn pariin. En tiedä kumpi meistä oli asiasta enemmän fiiliksissä - ehkä me molemmat.

Heti näin vuoden aluksi teemana oli putkileijeröinnit. Hekalla pidettiin rimat 25 sentissä ja olin jo ennen tätä päivää päättänyt, että täyspitkää rataa ei edes yritetä juosta, vaan edetään sopivissa pätkissä. Vaikka n.kuukauden mittainen tauko ei ajallisesti pitkältä kuullosta, kennelyskän vuoksi Heka oli hyvin pienellä lenkityksellä lähes 2 viikkoa ja siinä ajassa pohjakunto ehtii hyvin putoamaan alaspäin.

Mutta itse asiaan. Rata ei ollut teknisesti vaikea, enemmän siinä sai keskittyä pääsemään tietyissä tilanteissa koiran edelle. Ja ne tilanteet korostuivat oikeastaan putkeilla tehtävillä leijeröinneillä. Sain treenikaverini ottamaan Hekan menoa videolle toiselta kierrokselta ja alla olevassa pätkässä näkee, kuinka yllättävän hyvin itse pääsen reilusti sen edelle.


Hekan pystyi huolella ja luottavaisella fiiliksellä lähettämään hoitamaan oman tonttinsa. Tätä on agility sen kanssa parhaimmillaan! Juliakin totesi, että tämä on sitä parasta Tiinaa & Hekaa - koira hoitaa oman osuutensa, kuten myös ohjaaja. Hieman oli oman rintamasuunnan kanssa ongelmia, mm.takaseinällä olevalle renkaalle lähetys sekä kepeillä lähdin valssaamaan liian aikaisin. Tottakai fiksu koira sieltä kääntyy. Olipa ylläri.

Heka oli ihan lieskoissa eikä sillä kiehunut pääkupissa yli. Vähän sitä sai muistutella kääntymisissä, mutta nopeasti se lähti niihin reagoimaan. Puomin kontaktin teki superisti ja siinä käytinkin pitkästä aikaa naksutinta. Alunperin ajatus oli tehdä ensimmäisenä ihan pelkkää puomia etupalkalla, mutta jätin tällä kertaa homman hautumaan yhteen onnistuneeseen suoritukseen. Koira on kunnossa ja se on pääasia. Huomenna Hekalla on tiedossa pesu ja- trimmaus ja lauantaina mennäänkin Suvin pitämälle koirien ensiapukurssille oppimaan kaikkea tärkeää sekä tarpeellista. Heka toimii lisäksi demokoirana jossakin "toimenpiteessä" ja tuolle koiralle tekee vain hyvää, että se näkee Suvia muissa(kin) yhteyksissä kun vaan pelkällä klinikalla. Instagramiin ilmestynee reaaliaikaista matskua ko.kurssilta, wink wink.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti