sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Koirafrisbeen kisakausi avattu

Jottei päästäisi tylsistymään näin juhannusviikonloppuna, pitkän pohdinnan ja pähkäilyjen jälkeen lähdettiin tänään avaamaan koirafrisbeen kisakautta helteiseen Laukaaseen. Itse en tykkää tehdä kahta näin fyysisesti vaativaa lajia yhtä aikaa näin kisakaudella mutta koska meiltä on Laukaaseen vain 19 km:n matka, olisi ollut hukkausta jättää menemättä. 

Säätiedotus lupasi hellettä ja voimakasta uv-säteilyä. Elohopean varoiteltiin kipuavan jopa +28 asteeseen. Kyllä siinä taas hetken mietti sitä samaa, ettei tämä viisaiden hommaa ole. Olin aloittanut Hekan nesteytyksen jo toissapäivänä ja kylmälaukkuun lähti FitDogin juomien lisäksi viilennysmantteli ja- alusta kevythäkin pohjalle.

Heka on nähnyt kiekkoja viimeksi kesäkuun alussa, kun ollaan keskitytty pääasiassa pelkkään agilityyn viime aikoina. Freestyleen ei ole rutiinia, saatika sitä ohjelmaa tai musiikkia joten päädyttiin kisailemaan vain tarkkuusheitossa. Kovasti meitä kyllä siihen freestyleen yritettiin houkutella, mutta pidin pääni. Jätin suojatkin aamulla kotiin ettei vain vahingossakaan mieli muuttuisi.

Päädyin käyttämään Jawzin Deja Flew-kiekkoja, sillä paikanpäällä tuuli satunnaisesti jonkun verran. Ensimmäinen kierros meni ihan silkkana lämmittelynä. Heka kyllä koppasi hyvin, mutta oli aika räyh räyh-fiiliksessä. Toisella kierroksella sen sijaan sujui jo enemmän rutiinilla. Taidettiin tehdä oman tarkkuusheiton pisin heitto tähän mennessä, kahden pisteen rajalle. Tämä kaikki yhdessä riitti tarkkuusheiton microdog-luokan 1.sijaan! Joka tuli muuten melkoisena yllätyksenä.


Myös ihanat Jasmin & Domi olivat kisaamassa ja he voittivat ansaitusti freestylessa ja tulivat lisäksi hienosti toisiksi tarkkuusheitossa. Oli ihanaa nähdä heitäkin pitkästä aikaa ja tulipahan taas näytettyä muille, että kyllä nämä pikkukoiratkin kykenee fribailemaan siinä missä isotkin.


Heka jaksoi hyvin, vaikka lämpöä oli ihan liikaa. Uskon suurimman syyn olevan etukäteen aloitetussa nesteytyksessä ja paikanpäälläkin FitDogin juomia upposi kiitettävällä tahdilla. Ensi viikkokin on täynnä kaikkea mahdollista, niistä lisää sitten aikanaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti