Lotta Vuorelan valmennus osa 2

Voihan sitä vappua viettää ihan aksaamallakin. Tänään oli pitkään odotettu Lotta Vuorelan valmennus Jattilassa. Mehän ollaan käyty Hekan kanssa Lotalla viimeksi hieman yli vuosi sitten ja tykästyin jo silloin. Nyt tarjoutui uusi mahdollisuus ja tottakai siihen tartuttiin.

Lotta oli suunnitellut 28:n esteen radan, jossa oli paljon liikkuvuutta. Näin ollen ohjaajan piti olla skarppina ja kartalla ihan koko ajan. Pitäähän sitä olla muutenkin, mutta tällä radalla se korostui oikein kunnolla. Paljon välistävetoja ja takaakiertoja.

Alku 1-4 oli kyllä mielenkiintoisin osuus. Aidat olivat miltei samalla tavalla kuin tammikuussa Jennan valmennuksessa - ainoana erona nyt oli se, etteivät ne olleet linjassa toistensa kanssa. Näin ollen koiraa ei pystynyt ohjaamaan ihan samalla tavalla, siellä piti käyttää myös vetokättä ettei koira lähtenyt lukemaan aitoja takaakiertoina.


Harmittaa vähän kun tuo alku kokonaisuudessaan ei tullut videolle. Mutta Hekallehan tuo oli varsin helppo, se on niin irtoava ja hyvän estefokuksen omaava koira. Yleensä ensimmäinen 10 minuutin treenaika menee yhdeksi pelleilyksi, mutta yllätyin täysin kun paahdettiin samantien koko rata loppuun asti. Aitojen 17-18 välistävetoa hinkattiin sitten toisella puolikkaalla ihan huolella. Tuolla radalla oli yksi "haamu-aita" ja kun itse varoin sitä ko.kohdassa jatkuvasti, Heka luki 18.aidan joka kerta takaakiertona. Sitten kun unohdin varoa, olkavarret sojotti väärään suuntaan. Aarrgghh! Hekaa pitikin sitten palkata että se ylipäätään lähti reagoimaan vetokäteen. Muut välistävedot kyllä sujui, mutta tämän kanssa oli vaikeaa.

Lotta totesi saman asian kuin Julia 2 viikkoa sitten. Vaikka Heka on minikoira, sitä on ohjattava kuin maksia sen nopeuden, kiihkeyden, irtoavuuden ja estehakuisuuden takia.


Heka treenasi tänään ensimmäistä kertaa suojasidokset molempien etujalkojen ranteissa. Miksi? Koska sille sattui ko.hallissa se kynsiepisodi 1½ kuukautta sitten enkä halunnut ottaa yhtään riskiä että näin tapahtuisi uudestaan. Ei kyllä vaikuttanut vauhtiin mitenkään, hyvä jos edes tajusi koko asiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti