maanantai 29. helmikuuta 2016

Helmikuun agilitykimara

Näin loman alkajaisiksi sain vihdoin ja viimein istutettua itseni alas editoimaan helmikuun videoklipit. Tuli tuossa sekin tosiasia tiedostettua, että koko helmikuun Anni on pääasiassa treenannut Hekan kanssa kun minä olen taas katsonut monttu auki ihaillen vieressä.

Mutta se ei ole minulta ja Hekalta pois, että joku toinen välillä sen kanssa treenaakin. Heka on ollut mitä loistavin koira Annille opetella ohjaamaan ja rytmittämään nopeaa koiraa.


Videolla näkyykin pätkä helmikuun epiksistä ja kk-valmennuksesta, mutta siellä on ihan uutta matskua viikon takaisesta viikkovalmennuksesta. Julia oli soveltanut Seppo Savikon ratapiirrosta ja se oli kuulemma peilikuva sitä edeltävän viikon radasta. Minulle se tosin oli ihan uutta, sillä mehän oltiin Hekan kanssa se yksi tiistai poissa Piispalan reissun vuoksi. Tämä meni siltä osin hyvin, sillä Anni treenasi maanantaina ja oma valmennus oli tiistaina, joten sain hyvin painettua kuviot mieleeni eikä tarvinnut kuin lyhyesti sitten itse ne kerrata.

Itselleni ehkä koko radan "vaikein" kohta oli kepeiltä nro 15 aidalle nro 16 vienti. Videolla sitä kohtaa ei näy, mutta alunperin oli tarkoitus tehdä keppien jälkeiselle aidalle niisto ja jatkaa siitä eteenpäin. Niisto kuitenkin valui pitkäksi ja vaikka se varsin näppärä ohjauskuvio onkin, Julian mielestä Hekalle oli olemassa parempikin vaihtoehto. Koska sen pystyy jättämään suorittamaan keppejä, menin jo valmiiksi lähelle 16.aitaa jotta sain sen sinne tyrkättyä ja ei muuta kuin sokkaria kehiin. Ja se todellakin oli nopeampi ja tuntui suorittaessakin paljon paremmalta. 

Siellä onnistui lisäksi leijeröinnit ja tuplasylkkäritkin. Keinukin oli superhyvä! Hyvällä draivilla päähän asti ja poistui vasta kun keinu oli osunut maahan. Näin ollen päästiin koko helahoito loppuun asti!


Maanantaina Annin treenien väliajalla Heka jumppasi takapäätään pikkukentältä löytyneen dobo-tasapainotyynyn päällä.

Nyt sain aikaiseksi hankkia lisenssin tälle vuodelle, vihdoin ja viimein! Arvoin kahden seuran välillä pitkään ja tämä vuosi edustetaankin Pop Dog Ry:tä, tuttavallisemmin poppareita. Julia on koutsannut meitä kohta viimeisen vuoden ja jotenkin koen sen niin, että on oikein edustaa sitä seuraa kisoissa jonka riveissä on treenannut. Enää ei siis ole mitään tekosyitä kisoihin ilmoittautumiselle, parit startit kerkesin jo maksaa ja intoa puhkuen ollaan aloittamassa tämän vuoden kisakautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti