sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Anni & Heka Haukkuvaaran KK-valmennuksessa

Viikko sitten oli ystävänpäivä (hyvä mainita asiasta tällä tavalla viikon jälkeen btw) ja voiko olla parempaa tapaa viettää sitä, kuin aamusta iltaan hallilla koiraharrastajakaverien kanssa? Tuskin. Olimme sopineet ruusuketalkoot 6.3 järjestettävää match show'ta varten ja siinä samallahan Heka pääsi myös Annin kanssa kurvailemaan Julian tarkkojen silmien alle.


Sen verran sain itseni irtaannutettua askartelun ääreltä, että halusin seurata ja kuulla mitä kaikkea Julia oli Annia ja Hekaa varten kehittänyt. Rytmitystä. Silkkaa rytimitystä. Yhteistyöhän molemmilla sujuu jo varsin mallikkaasti ja oikeastaan ainoa asia missä on parannettavaa, on nimenomaan se rytmittäminen nopeaa koiraa ohjatessa. Oli muuten opettavaista ja äärimmäisen mielenkiintoista seurata vierestä, ei menneet neuvot hukkaan vaan ehdottomasti käytäntöön.


Tuossa yksi videoklippi nähtäväksi näin alkuun. Hekallahan on muutenkin tapana lähteä valumaan varsinkin valsseissa. Merkkauksien kanssa oli aikoinaan ihan samoja ongelmia. Omaan silmään näytti siltä, että Heka reagoi Annin ohjauksessa paljon paremmin. Normaalisti se ei kiihdyksissään reagoi edes leluun, jolla sitä yrittää palkata mutta Annin kanssa sillä oli ihan eri moodi. Yllä oleva video on n.viiden toiston tulos.

Eikä koko treeni sentään ihan täysin mennyt pelkän rytmityksen hinkkaamiseksi, vaan Heka pääsi kaahottamaan ihan kunnon rataakin. Varsinkin loppu joka sisälsi mm.leijeröintiä ja nämä kaksi vaan juoksivat minkä jaloistaan pääsivät.

Videomatskua löytyy editoitavaksi asti ja otan sen projektikseni ensi viikolla. Huomenna Heka pääsee jälleen Annin ohjattavaksi heidän omaan valmennusryhmään. Se tietää Hekalle myös sitä, että se pääsee töihin mukaan.

2 kommenttia:

  1. Mahtava juttu kun Anni saa testailla erilaisia koiria :) Oppii varmasti kyllä hyväksi agilityohjaajaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä!:) Tänään itseasiassa juuri puhuttiin siitä, miten tämä erilaisten koirien kartturointi vie Annia agilityohjaajana hurjasti eteenpäin. Julian kanssa katsottiin ja huokailtiin yhteen ääneen: "miten se näyttääkin niin helpolta ja sujuvalta?" :D

      Poista