maanantai 7. syyskuuta 2015

USDDN - Helsinki

Sama suomennettuna = Tämän kesän toiset frisbeekisat järjestettiin Helsingissä, kisaformaattina USDDN. Oma aikataulu eli pitkin viikkoa kunnes torstai-iltana päätin, että skipataan lauantain pituusheittokisa kokonaan, pidetään yksi vapaapäivä jolloin saadaan nukkua pitkään ja Helsinkiin lähdimme näin ollen vasta lauantai-iltana. Voin kertoa näin jälkikäteen, että olin ihan äärettömän tyytyväinen tuohon päätökseen.

Osallistuttiin vain sunnuntaille, jolloin kisattiin freestylessa. Microkoiriakin oli paikalla 3 kpl, joten saatiinkin hyvin sitä skabailua aikaiseksi. Ensimmäinen kierros heitettiin toss & fetchiä ja jos oma muistini ei nyt ihan kamalasti heitä häränpyllyä, Heka sai 5 kopattua peräti viidesti. Toisella kierroksella tehtiin freestylea ja olin kaivanut naftaliinista tutun ja turvallisen, meidän ihan ensimmäinen freestyleohjelman musiikin. Sitä aikaa ei yksinkertaisesti ole ollut mitä uuden ohjelman tekemiseen tarvittaisiin, ajattelin helpottaa sekä Hekan suoritumista että oman pään pitämistä kasassa. Hyvä päätös. Omasta mielestäni Heka paransi suoritustaan sitten kesäkuun kisojen ja itse rohkenin heittämään myös thumbleria sekä kokeilemaan uusia temppuja. Heka löi allekirjoittaneen ihan ällikällä, olin jo tässä vaiheessa tuohon koiran ihan mielettömän tyytyväinen ja päätin että viedään viimeinen kierros yhtä tyylikkäästi ja löysällä asenteella loppuun asti. Toisen kierroksen jälkeen Heka johti microdog-sarjassa ja sanotaanko näin, että olin aika huuli pyöreänä siinä vaiheessa.

Kuva - Jasmin Pyykkö

Ennen viimeistä kierrosta oli vuorossa ihmisten oma tarkkuusheittokisa, mutta itse käytin tuon ajan lenkittämällä ja nesteyttämällä Hekaa.

Viimeisellä kierroksella lisäsin ohjelmaan myös multiplen, jonka tyylikkäästi edellisellä kerralla unohdin. Hieman Hekassa kyllä näkyi pieniä väsymyksen merkkejä, sillä huteja tuli ja selkävaultsikin epäonnistui. Eipä tuo jäänyt yhtään mieltä kaivelemaan as i said, Heka ylitti odotukset jo paljon aikaisemmin. Muutamat hutiheitot ei maailmaa kaada.

Kuva - Irene Vinha

Loppujen lopuksi sijoituttiin microdogeissa sijalle 2/3 ihanan Jasminin ja Domin viedessä ansaitusti voiton. Domin ja Hekan välillä oli eroa "huikeat" 2 pistettä, microdogit todellakin näyttivät että kyllä ne pienetkin maasta ponnistaa. Taika ja Elli taituroivat itsensä 3.sijalle, hienosti meni heilläkin.

Ehkä suurin asia mikä yllätti täysin, oli Hekan saamat pisteet. 92! Itse jotenkin pidin USDDN:ää formaattina hieman rankempana kuin SkyHoundzia jossa Heka sai yhteensä 62,5 pistettä. Nyt tyyppi mennä päjäytti tuollaiset lukemat.

Heka & Domi kisojen jälkeen. Taisi olla vähän väsyneitä molemmat...


Väsyttää, jokaista raajaa ja lihasta särkee ja on reissattu satoja kilometrejä. Välillä sitä ihan oikeasti miettii, että onko tässä mitään järkeä? Mutta kerta toisensa jälkeen voin todeta, että kyllä. Oli ihanaa nähdä uusia frisbeekoirakoita, erityisesti Jasminia ja Domia. Oli aikaa päivittää blogikin, sillä ollaan Hekan kanssa parhaillaan junassa, matkalla kohti kotia. Frisbeekisojen osalta vuosi on paketissa ja ensi vuotta odotellessa. Nyt aletaan keskittymään enemmän aksaan ja muutamiin startteihin olenkin Hekan jo ilmoittanut. Hullujen hommaa tämä koiraharrastus, mutta silti niin parasta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti