torstai 10. syyskuuta 2015

Skippaa jo se kotisohva

Heka oli jo tiistaina omasta mielestään riittävästi huilannut kun tulin töistä kotiin. Allekirjoittanut sen sijaan ei, mutta koska valmennusryhmän viikkorata näytti hirmuisen kivalta, niin unohdin oman väsymyksen ja käytiin valkkaamassa.

Juliaa tuurasi Taina, jolta tulikin kivasti lisää uusia neuvoja noin kiihkeän koiran kanssa toimimiseen. Heka kun oli alussa vähän..,kierroksilla. Eikä niin vähääkään, vaan ihan kunnolla. Se esimerkiksi irtosi esteille alussa äärimmäisen huonosti, roiskaisi puomin kontaktin ja teki radalla yhdessä kohdalla omia valintoja vaikka oma linja ja rytmitys olivat kohdallaan. Tämmöisinä hetkinä Heka on ärsyttävän rasittava ohjattava. Tainan neuvosta keskeytettiin rata hetkeksi ja tehtiin ihan perus-kahdeksikkoa kahdella aidalla jotta saatiin Heka kuulolle. Sen jälkeen rata alkoi rullata ja sieltä tuli esiin se irtoava sekä esteitä hyvin lukittava koira. Vaikein kohta koko radalla oli ehdottomasti aidoille 21-22 tehtävä tuplasylkkäri. Sinne tultiin aikamoisesta vauhtipätkästä putken kautta ja minä ajattelin että ei muuten onnistu Hekalla tuosta vauhdista. Ja mitä vielä? Kun vaan muisti rauhoittaa oman mielen hetkeksi, ottaa koiran vastakkaiseen käteen ja kääntää...Hekahan reagoi! Kerran se kyllä juoksi läpi, mutta se jäikin sitten siihen yhteen kertaan. Can't believe that. Lähtötilanteet on nykyään ja ihan oikeasti ihania! Nytkin Heka jäi istumaan kuin tatti eikä se haukkunut. Ei yhden yhtäkään kertaa! 

Jotain tässä on tapahtunut kun nykyään Hekan kanssa aksaaminen on ihanaa sekä erilaista. Tiistainakin päästiin koko 29 esteen rata loppuun, vaikka ei täysin puhtaasti. Eihän se nyt mikään tavoite ole, että nollalla koko helahoito läpi, mutta noin yleisesti keväällä takerruttiin ties mihin ja radan suorittamiset jäi johonkin about 10 esteeseen. Ero on huomattava! Kyllä tuon wuffen kanssa kehtaa palailla takaisin kisaradoille.


Tässä välissä on ehditty myös välineurheilemaan, taas vaihteeksi. Olin jo pitkään kuolannut Salomonin Speedcrosseja ja vastoin yleisiä luuloja, en hankkinut niitä agilitykenkiksi. Agilityssa vannon edelleen VJ Sticky 2:sten nimeen, mutta halusin itselleni syksyksi kunnon kengät lenkkeilyyn ja muihin harrastuksiin. Siinä ne nyt on! Minulla yleensä lähes kaikki uudet kengät hankaavat, aiheuttavat rakkuloita yms mutta nyt voin ensimmäistä kertaa sanoa, että speedcrossien kanssa ei ole ilmennyt mitään ylläolevista ongelmista.

Olivat todellakin hintansa arvoiset kengät!


Osallistuin elokuussa Hurtan järjestämään kilpailuun, jossa he halusivat liikkuvaa kuvaa agilitya harrastavista koirista. Linkitin Hekasta heille tämän videon ja myöhemmin sain viestin, että olin yksi viidestä voittajasta joille postitettaisiin palkinnoksi Hurtan agilityliivit. Kuitenkin noiden agilityliivien kanssa ilmeni jonkin sortin saatavusongelmia ja minulta kyseltiin, olisinko valmis ottamaan vastaan uniikin, vain harvoilla olevan turkoosin, lifeguard-malliston liivin jota ei ole ikinä myyty missään. No tottakai! Rakastuin tuohon väriin heti ja liivi olisi ollut hankintalistalla muutenkin tässä ihan lähiaikoina.


Kuitenkin tällä viikolla olen ollut osittain myös surullinen. Miksi? On päiviä jolloin ikävä on suurempi ja sydäntä raastaa. Jimi the timanttisin hienostoherra olisi täyttänyt tänään 11 vuotta. Jimi toi elämääni lähes kaiken sen, mitä minulla on nykyään. Hyvää syntymäpäivää rakkaimmista rakkain kaverikoira sinne pilvien päälle.

Lauantaina lähdetään TAAS vaihteeksi reissuun, kun edessä on OnniDog-viikonloppu. Olen tällä hetkellä tosin 38 asteen kuumeen, poskiontelotulehduksen sekä kurkkukivun kourissa ja sairastaminen kotona houkuttaisi nyt asteen verran enemmän. Hyvä kun edes jaksan itseäni pystyssä pitää. Ehkäpä tämä olo olisi jo huomenna parempi. Sopii toivoa. Koulutan OnniDogissa koiratanssia lauantaista sunnuntaihin sekä osallistun Hekan kanssa frisbee ja -agilitykoulutuksiin. Lisäksi olen lupautunut esiintymään Soinien kanssa lauantaina frisbeenäytöksessä, joten jos tämä lentävä irokeesi on ihan must see-listalla niin teretulemast katselemaan. Aikataulut yms löytyy OnniDogin nettisivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti