sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Treeni-into nousi potenssiin miljoona

Lähes viikon olen lorvinut kotona ja koirien kanssa duunailut on olleet lähinnä vaan lenkkeilyä. Elli (Tmi Etoelävä) kuulutteli keskiviikkona facebookissa haluavansa kuvata koiria perjantaina yrityksensä tuleviin markkinointitarkoituksiin. No tottakai ilmoitin Hekan tulevan mielellään keimailemaan, kun kerrankin saisin "hyväksikäytettyä" toista kuvaajaa jotta tuosta elosalamasta saisi uusia frisbeekuvia. Vastineeksi jokainen kuvattava sai kuvat itselleen ja laitan tännekkin muutaman näytille.

Seuraavat neljä kuvaa on ottanut Elli Kinnunen.
Viimeisin kuva selkävaultsista on ihan ehdoton suosikkini. Sumensin omat kasvoni, sillä on se kumma kun ei edes naama osaa pysyä fiksun näköisenä silloin kun kuvataan. Mutta koirahan tuossa onkin pääasia, ihastelkaa sitä.

Tänään pääsin pitkästä aikaa koiraihmisten ilmoille. Olin lupautunut Taitavien Tassujen mätsäriin pienten pentujen tuomariksi ja vaikka facebook enteili lähes sataa osallistujaa, oli niitä reippaasti yli sen sadan. Pieniä pentuja oli vähän päälle 30 ja se mikä näille kaikille ihanille tulevaisuuden näyttelytoivoille oli yhteistä, että kaikki antoivat ihan mielettömän hyvin käsitellä itseään pöydällä ja katsoa hampaat. Sijoittaminen on aina yhtä hankalaa, sillä niin kovasti haluaisin palkita kaikki. Hopeisten nauhan (vrt.sininen) saaneiden voittajaksi valitsin amerikancockerspanielin, joka oli lopulta BIS 8. Punaisten nauhan voittajaksi kättelin aivan mielettömän upeasti liikkuvan blue merle-sheltin ja olinkin huuli pyöreänä ja iloinen siitä, että muut tuomarit olivat samaa mieltä kanssani ko.sheltin liikkeistä ja päätimme yksissä tuumin asettaa sen koko mätsärin kauneimmaksi, eli BIS 1:ksi.

Jos en jo tuosta BIS 1 sijasta ollut tarpeeksi huuli pyöreänä, niin vähintäänkin silloin kun sain Tuirelta tuomaroinitilahjan; Tassupassi-lahjakortin jolla saan käydä TT:n hallilla kuukauden ajan treenamassa rajattomasti silloin kun siellä ei ole kenttävarauksia tai ohjattuja koulutuksia. Sanonko että treenimotivaatio nousi tämän jutun myötä hetkessä potenssiin miljoona! Se on vaan ihan luksusta päästä talvella treenaamaan lämpimään halliin ilman stressiä siitä, pysyykö koira lämpimänä. Suunnittelinkin treenikalenteria jo kuumeisesti ensi viikolle, aion nyt ottaa tästä ilon ja hyödyn irti.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti itsellenne, hyvä jos ensimmäisestä kehäpyörähdyksestä jäi mukava kokemus :)

   Poista
 2. Jes, nyt vihdoin löysin teidän blogiin ihan sattumalta - mukavaa! :) Oon teidän juttujanne tuolla Villakoirat-sivulla naamakirjassa seuraillut kun niitä on sillointällöin sinne tullut.

  Tuo mätsäri-tuomarointi on mukavaa puuhaa, mutta kuten sanoit, niin haastavaa, sillä se valinnanvaikeus on minulle ainakin kovin hankalaa - niin moni koira kun ansaitsisi palkintosijoille, mutta palkintosijoja kun on vain muutamia. Mutta niinhän se on, että haastetta pitää olla, jos jokin on kerta kivaa :-)

  Saitpas hyvän tuomarilahjan - kyllä nyt kelpaa lähteä treenaamaan lämpöisessä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit meidän blogin!:) Olen aika harvakseltaan tätä missään "mainostellut." Se on tosi hienoa kun pyydetään tuomariksi mutta kuten sanoit ja itsekkin tässä tekstissä totesin, on se myös haastavaa. Korostankin aina ettei kukaan ole toistaan huonompi.

   Nyt on pakko tunnustaa että olen käynyt hallilla vain KERRAN, mutta pitäisi kyllä ottaa itseään niskasta kiinni ja käydä useammin nyt kun on siihen mahdollisuus.

   Poista