lauantai 3. tammikuuta 2015

Meistä tulee astronautteja

Vuosi onkin lähtenyt melkoisen mallikkaasti käyntiin. Uudenvuoden päivänä raivasin olohuoneeseen tilaa ja työstettiin vaihteeksi taas sitä flippiä.

Muutama sananen flipistä. Sehän on temppu, missä koira seisoo ohjaajan edessä, kiekko heitetään sen verran koirasta sivuun että koira kiepsahtaa ympäri saadakseen kopin. Saattaa kuullostaa hurjalta, mutta kun pitää järjen päässä ja maltin mielessä juuri sen oman koiran fyysiset ominaisuudet huomioiden, ei flip ole lainkaan niin hurja temppu kuin luullaan. Toisaalta enpä ihmettele mikäli ihmisillä on siitä tietynlainen kuva, jos nyt katsoo vaikka tätäkin videota:


Nyt kuitenkin ollaan Suomessa ja täällä turvallisuus on tämän lajin ihan ehdoton ykköslinjaus. Hekan kanssa olen harjoitellut flippiä hitaasti ja rauhallisesti, vaatihan se koiralta melkoista koordinaatiota ja kehonhallintaa. Hekalle ehdottomasti ylivoimaisesti "vaikeinta" flipin hahmottamisessa oli tuo että kroppaa pitäisi kääntää samalla kun se tekee pienen loikan kopatakseen kiekon kiinni. Lähdettiin liikkeelle alunperin melko pitkilläkin heitoilla, jotta sain koiran ns. ymmärtämään että nyt kuuluu hei kääntyä. Pikkuhiljaa se kuitenkin alkoi hahmottumaan ja onnistuin palkkaamaan koiraa oikeista suorituksista, jolloin Hekan itsevarmuus kasvoi entisestään. 


Siinäpä on videomateriaalia uudenvuoden päivän olohuonetemppuilusta. Viisi toistoa, joista kaksi viimeisintä olivat tyylipuhtaita flippejä ja ne ovat nyt juuri sellaisia millaisia niiden haluan olevan. Hyppy on koiralle oikeudenmukainen, maltillinen ja kroppa kääntyy oikein nätisti. Että näitä kahta videota on hyvä verrata ja miettiä, että aina ei tarvitse eikä todellakaan pidä mennä mihinkään äärimmäisyksiin. Kai se oma heittokäsikin on tässä harjautunut ämpäriin viskelyn seurauksena. Että semmoista. Olen nyt äärimmäisen iloinen, että tavoite flipin suhteen on saavutettu ja voidaan ruveta miettimään mitä otetaan seuraavaksi työn alle. Kaksi onkin jo mielessä ja ne saadaankin pistettyä hyvin tulille kun sovittiin juuri tänään ekat fribatreenit tälle kuulle. Lisäksi olen jossain hiljaisessa alitajunnassa alkanut miettimään tulevan kesän kisoihin sitä freestyleohjelmaa. Musiikki on ihan pirullisen tarttuva ja se onkin soinut päässä viime päivinä ihan loiseksi asti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti