perjantai 2. marraskuuta 2018

Uutuudet testissä - Viljattomat Levi & Lappi

Kaupallinen yhteistyö - Dagsmark Petfood Oy

En muistanutkaan toiseksi viimeisimmässä kirjoituksessa erikseen mainita, että tulemme jatkamaan yhteistyötä Dagsmark Petfood Oy:n kanssa. 

Heidän valmistama, siipikarjapohjainen Savo, on tuonut Hekalle todella hyviä ja merkittäviä, sen terveyteen positiivisesti vaikuttaneita tekijöitä. Aikaisempia blogitekstejä aiheeseen liittyen voit käydä lukemassa alla olevista linkeistä.


Tänä syksynä Dagsmark Petfood Oy toi markkinoille kovasti toivotun, viljattoman Lappi-ruuan sekä pienille koirille tarkoitetut nappulat - Eira, Hanko ja Levi. Jälkimmäiseksi mainittu Levi on myös viljaton ja samoista raaka-aineista valmistettu kuin Lappi. Erona on vain ja ainoastaan nappulan koko.


Proteiinin lähteenä Levissä ja Lapissa on käytetty siipikarjan lisäksi poronlihaa. On siis sanomattakin selvää, että miksi nämä ruuat kantavat edellämainittuja nimiä. Tähän päivään mennessä Heka on ennättänyt syömään Savoa noin yhdeksän kuukauden ajan. Sen jos jonkun olen joutunut oppimaan kantapään kautta niin sen, että Hekan kanssa hyväksi todettua ruokavaliota ei kannata lähteä muuttamaan. Savo on ollut sille kaikkinensa ihan äärettömän hyvin sopiva ruoka.

Kun Laura viime viikolla toi meille näitä uutuksia, aloin hiljaa mielessäni pohtia uskaltaisinko kokeilla Hekalle Leviä ja/tai Lappia. Ainoa juupas eipäs-ajattelua jarruttava raaka-aine oli tuo poronliha. Heka ei ole koskaan syönyt poroa eikä minulla ole kovinkaan paljoa tietoa siitä, kuinka hyvin siedetty se on esim.allergisilla koirilla. Pahimmillaan siitä voisi seurata Hekalle ripulia ja/tai oksentelua ja melko todennäköisesti myös närästystä. Sitten mietin hetken sitä, että koska kyseessä on täysin kotimaiset sekä puhtaat raaka-aineet, voisiko mahdollinen reagointi olla kovinkaan paha jos sellaisia ilmenee?


Kunnes viikko sitten avasin ko.pussin ja Heka sai pienen annoksen Leviä maisteltavakseen. Jos tuo koira meni aikoinaan Savosta sekaisin, niin tästä se vasta villiintyikin. Viikon ajan Heka on syönyt Leviä pääasiassa Savon ja Eiran rinnalla, mutta nyt viimeisten kahden vuorokauden aikana kuppiin on päätynyt pelkkää Leviä. Nyt on ihan pakko todeta, että voiko tämä olla liian hyvää ollakseen totta?! Hekan suolisto ja elimistö ylipäätään eivät ole kumpikaan osoittaneet minkäänlaisia epäsoveltuvuuden merkkejä. Ei siis niin minkäänlaisia. Päinvastoin. Ruoka selvästi tarttuu siihen ja minulle se jos joku kertoo Hekan mittapuulla tilanteen olevan hyvä, kun se kerta toisensa jälkeen syö kupin tyhjäksi. Olen jo aiemmin todennut, että Hekasta näkee lähes välittömästi jos ruoka ei syystä tai toisesta sille sovi. Siihen ei todellakaan tarvita sen kohdalla mitään kuukauden mittaista kokeilua.

Levi katoaa kupista yhtä nopeasti parempiin suihin kuin Savo, jopa hivenen vilkkaammin. Kaikista proteiininlähteistä Heka sietää parhaiten kanaa ja kalkkunaa, joten sikäli tuo poro oli melkoinen yllätys. Dagsmark Petfood Oy käyttää valmistuksessa vain puhtaita ja kotimaisia raaka-aineita, joten uskon suuresti, että tämä on se merkittävin tekijä mikä Hekan kohdalla ratkaisee ruuan hyvän sulavuuden sekä soveltuvuuden. Kun ruoka on puhdasta ja hyvälaatuista sekä ennen kaikkea kotimaista, näkee sen myös olemuksesta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

Lappi ja Levi tulivat meille jäädäkseen. Tuntuu uskomattomalta, että vielä vuosi sitten rämmittiin todella syvässä epätoivon suossa kun mikään ruoka ei imeytynyt kun vertaa siihen mikä tilanne on nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti