Syke Elina Kaleniuksen koulutuksessa

Viime perjantaina täällä Jyväskylässä järjestettiin Sailan, Mimmin ja Messin paragilityn mm-kisamatkan tukemiseksi tapahtuma, jolla kerrytettiin heidän matkakassaansa. Paikanpäällä oli mm.rallytokon möllikilpailut sekä rataharjoitukset ja lisäksi Elina Kaleniuksen pitämä agilitykoulutus. Onneksi ilmoitin Sykkeen ko.koulutukseen välittömästi, sillä paikat täyttyivät alta aikayksikön ja ne olivat varasijoja myöten ihan täynnä.

Rata oli kisamitat täyttävä, pitkillä esteväleillä ja Elina oli suunnitellut sen paragilityssa tuomaroineen tuomarin rataprofiilin pohjalta. Tilaa oli siis runsaasti. Lisäksi sai valita, että tekeekö sen agilityratana vai hyppärinä. Sykehän ei vielä kontakteja osaa, saatika keppejä, joten tottakai valitsin sille hyppäriversion.

Suoritettiin pitkää rataa sille sopivissa pätkissä. Tarkoitus oli edetä siten, että hyvä estefokus ja irtoavuus säilyisi myös pitkillä esteväleillä. Sen Syke todella teki, se irtosi putkiin ihan järjettömän hyvin. Paremmin kuin Heka ikinä. Nyt kun vauhti on kasvanut, Syke on ehkä hieman enemmän ottanut normaalia enemmän liikehäiriötä omasta liikkeestäni. Se juoksi pari kertaa muutamista esteistä ohi, mutta nekin olivat sellaisessa lähestymiskulmassa mitä sen kanssa ei ole vielä edes harjoiteltu. Sainkin Elinalta hyviä kuivaharjoitteluvinkkejä siihen, miten liikehäiriötä voi ja kannattaa treenata. Syke ylitti omalla kohdallani ison henkisen riman. Sille on rakennettu hyvät pohjat ja sen kanssa pystyy jo ruveta tekemään hieman haasteellisimpia asioita.


Kyllä voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että olen onnistuneesti saanut vahvistettua niitä asioita, millä koirasta saadaan agilitykoira. Odotan innolla tulevaa syksyä, kun päästään Sykkeen kanssa viikottaiseen treeniryhmään harjoittelemaan muiden kanssa.

Mutta kuten videolta näkyy, vauhti on melkoinen ja mihin se tuosta vielä voikaan kasvaa, kun Syke kehittyy vielä vähän lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti