Joukkuehopeaa piirinmestiksissä

Tänä viikonloppuna järjestettiin oman kennelpiirin alueemme agilityn piirinmestaruuskilpailut. Aiempina vuosina on kilpailut vain yksilömestaruuksista, mutta nyt järjestävä seura oli ilmoittanut myös joukkuekilpailusta. Kun seuramme sisäisessä facebook-ryhmässä alettiin kartoittamaan koirakoiden kiinnostusta, ilmoitin että myös me olemme Hekan kanssa käytettävissä. Pääsimme JATin minien joukkueeseen yhdessä Marin & Hipun sekä Heidin & Jipin kanssa.

Tuomarina joukkueradalla toimi suuri suosikkini, Petteri Kerminen. Rata oli jälleen kerran sitä taattua Petteri-laatua. Teknisesti haastava, mutta silti ihanan virtaava. Rataantutustumisessa oli oikein hyvä ja luottavainen fiilis. Lähdimme joukkueen ankkurina ja siinä vaiheessa meillä oli alla vitonen (Jipi) ja nolla (Hippu.) Mahdollisuudet oli joko kultaan tai hopeaan. Heka oli ihan äärettömän hyvin kuulolla eikä se lainkaan sinkoillut räkä poskella joka paikkaan. Keinulta napattiin nippanappa vitonen ja sen vitosen turvin päästiin neljänneksi viimeiselle esteelle, missä tapahtunut hylly harmittaa vieläkin aika paljon. Heka hyppäsi ko.aidan ihan oikeaan suuntaan, mutta sitten unohdin itse nanosekunnin ajaksi ohjata ja ennenkuin kerkesin kissaa ennättää sanomaan, Heka oli hypännyt saman aikan takaisinpäin. Sen kerran kun onnistut tekemään hyvää rataa, koira on kuulolla ja kaikki planeetat kohdillaan, tuollainen virhe pistää ärsyttämään aika tavalla.


Yhteen laskettu tuloksemme riitti kuitenkin joukkuehopeaan! Seurakavereiden kannustus ja eläytyminen meidän radan aikana kantoi sinne radalle saakka. Tuntui mielettömän upealta juosta siellä radalla sellaisen kannustuksen saattelemana, vaikka veitsenterällä mentiinkin.

Tällä joukkuekilpailulla oli meille myös hyvin erikoinen merkitys muutenkin. Siinä missä Cheek lopettaa tänä iltana uransa, kirmasi Hekakin tänään viimeisen kerran arvokisoissa.

"Juhlat oli juhlittu, annoin kyynelten tulla. Oon huono hyvästeissä. Maailman loppuun asti kirjoitan yhä meistä. Vaikka nyt mun täytyy oppia päästää irti, niin muista että oon aina täällä silti."

~Cheek - Enkelit~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti