KMARCh-koirafrisbeekilpailut Laukaassa

Jokavuotiset koirafrisbeekilpailut järjestettiin viime viikonloppuna meidän naapurissa, 15 km:n päässä Laukaassa.

Lauantaina kilpailtiin KMARCh-formaatin merkeissä ja sunnuntaina GCDC. Jälkimmäiseksi mainitussa kilpailtiin vain ja ainoastaan koppailussa sekä pituusheitossa, valitsin meille kilpailupäiväksi lauantain, jotta päästiin tekemään freestylea. 10-vuotiasta en enää tohtinut koppailuun ja pituuteen laittaa, sen verran fyysisesti rankempaa se on freestyleen verrattuna. Ainakin minun mielestäni. Freestylessa pystyy valitsemaan mitä tekee, vaikka vain ihan pieniä heittoja.

Sää oli muuten ihan täydellinen, tuulta lukuunottamatta. Hetkittäin ilmaantuva, puuskittainen tuuli teki heittämisestä todella haasteellista. Pelattavia luokkia oli monta, joten Heka joutui odottamaan omaa vuoroaan useamman tunnin. Se kuitenkin otti totuttuun tapaansa kauneusunia tämän tästä omassa häkissään tyytyväisenä.


Freestyle sujui mielestäni niin hyvin, kuin se voi tuulisissa olosuhteissa mennä. Kaksi pidempää heittoa sain tehtyä tuulen laantuessa sopivasti. Hekan kanssa tämä homma menee jo niin rutiinilla, tiedän itse miten on fiksuinta heittää jotta koiralla on kaikki mahdollisuudet onnistua.

Kuva - Csilla Bakos

Toiseen kierrokseen tehtiin sekä tuulen, että aikataulusyiden vuoksi kolme peliluokkaa (myös freestyle) jätettiin kokonaan pois ja kisattiin vain bottleneck. Olin ilmoittanut Hekan kahteen peliin ja oletin, että mennään toinenkin kierros freestylea, minun annettiin vaihtaa halutessani bottleneckiin. Siihenhän me sitten osallistuttiin. Kisa käytiin jo illansuussa, joten aurinko oli jo painut lähestulkoon mailleen ja tuulikin laantunut, oli oikein miellyttävää heitellä. Heka kerkesi 60 sekunnin aikana kopata viidestä heitosta neljä.

KMARCh-formaatin kisoissa yli 7-vuotiaat koirat kilpailevat omassa sarjassaan. Heka nappasi freestylessa veteran leaguen 2.sijan, bottleneckissä 3.sijan ja oli lopulta kokonaiskilpailun sijalla 2. Ihan uskomaton tyyppi! Koko päivä vei aikaa kokonaisuudessaan 7 tuntia, en ymmärrä mistä tuo feikkiveteraani ammentaa kaiken sen energian kerta toisensa jälkeen.

Kuva - Csilla Bakos

Tähän myös päättyi Hekan kilpailu-ura koirafrisbeessä. Alunperinhän viimeisten kisojen piti olla jo viime vuonna, mutta ajattelin että mennään vielä kerran, kun kyseessä oli melkein kotikisat. Ei tullut matkustamisen aiheuttamaa rasitusta ja väsymystä mikä näkyi siinä, että Heka oli jo sunnuntaina kuin se ei olisi missään kisoissa edes ollutkaan. Toki palautumista nopeutti myös laserointi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti