sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Uusi rakkaus - sylivekki

Hiphei hurraa! Vihdoinkin jaksoin avata videoeditorin ja näin ollen saatte ihan kunnon annoksen agilitya liikkuvalla kuvalla varustettuna. 

Yhä enemmän tuntuu siltä, että valmennusryhmäpaikan puolittaminen ja sen myötä treenaaminen joka toisella viikolla on ollut enemmän kuin hyvä ratkaisu. Hekan kanssa tekeminen on tuntunut ihan äärettömän hyvältä. Tokihan se tuntuu siltä aina, mutta tässä on nyt vaan sitä jotakin flow'ta. Toivottavasti sen suhteen noudatetaan samaa linjaa jatkossakin. 

Mitä tulee itse keskiviikon rataan, se näytti paperilta katsoessa ihan hirveältä. Esteet vaikuttivat olevan ihan hulluissa linjoissa ja kolmen putken rykelmä hallin toisessa päässä oli vähintäänkin mielenkiintoinen. Kuitenkin siinä rataan tutustuessa linjat eivät vaikuttaneet kuitenkaan yhtään hullummilta ja lopulta totesin, että tämähän on vedettävissä ihan perus-ohjaustekniikoilla ilman sen kummallisempia virityksiä.


Oikeastaan eniten mietitytti 11.putkelta vienti aidalle nro 12. Mietin niistosokkarin ja sitten sen perinteisen siivekkeen pyörityksen välillä, mutta Taina oli sitä mieltä että Hekalle toimisi ehdottomasti parhaiten sylivekki. Ohjaus, jota niiston lisäksi pyrin välttämään. Toisaalta, sylivekki on enemmän maksikoirille soveltuva kuvio, joten miksikäs se ei sitten kävisi myös minun henkiselle maksikoiralle? Tuumasta toimeen. Videolla tuo sylivekki näkyy nanosekunnin ajan kohdassa 0.28-0.29 s. Olin satavarma, että Heka ei reagoi kääntöön ja se ennättää hyppäämään vielä ylimääräisenä takaisin. Mutta ei. Kun vaan muisti pitää oman pään kääntyneenä eri suuntaan kuin minne koira hyppäsi (kertomalla linjaa minne jatketaan), ei riskiä takaisin hyppäämisestä ollut lainkaan. Minulla on uusi rakkaus - sylivekki, se on ihan mieletön! Videolla näkyy myös tuo pituuden jälkeen tapahtuva, aika huikea keppileijeröinti.

Loppuun harjoiteltiin vielä vireen tasaamista valssien aikana. Heka on kautta aikain ollut valsseilla sitä ns.valuvaa sorttia ja kun vauhti on kova, meinaa ne jarrut unohtua. Yllättävän nopeasti se kuitenkin tasaantui ja saatiin tehtyä aika hieno ja tiivis valssi vaikka vauhtia sitten nostettiinkin. Osassa videosta allekirjoittaneella ja Hekalla painaa väsymys jaloissa, kun viimeisiä rundeja siinä vedettiin. Eikä tuo kyllä ihme ole kaiken sen kurjuuden jälkeen mitä Hekalla on syksyllä ollut. Nyt on vahvistettu lihaskuntoa vapailla lenkityksillä sekä tasapainotyynyllä ja 2 viikkoa sitten Heka muuten kävi Marjon hoidettavana. Vähän yhtä ja toista jumitusta löytyi sieltä sekä täältä, mutta ne olivat ihan puhtaasti pennun aiheuttamasta stressistä johtuvia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti