lauantai 25. helmikuuta 2017

L...O...M..A...LOMA!

Viikon loma. Höllii. En ole tainnut muistaa asiasta mainita vielä täällä blogissa, mutta siirryin vähän aikaa sitten taidetyöpajalta ohjaajan tehtävistä oppisopimusopiskelijaksi könkkölään. Opiskelen työn ohessa luonto ja- ympäristöalan perustutkinnosta osa-aluetta, johon kuuluu hyvinvoinnin tuottaminen eläinten avulla/eläinavusteisuus. Jo taidetyöpajalla työskennellässäni Heka oli jonkun verran aisaparinani eri ohjaustilanteissa ja näin ollen kiinnostuin eläinavusteisesta toiminnasta entistä enemmän. Könkkölässä unelmoidaan tavoitteellisesta green care-toiminnasta, joten työmiljöönä se on minulle tällä hetkellä parhain mahdollinen viedä unelmaani eteenpäin.

Viimeisellä viikolla ennen lomaa Heka pääsi piiiitkästä aikaa töihin mukaan. Aamupäivän ohjelmaan kuului lenkki aurinkoisessa säässä köhniöjärven ympäri sekä tietysti termarikahvit järven jäällä. Tuo oli ensimmäinen kerta lähes kahteen kuukauteen, kun Heka pääsi liikkumaan kunnolla. Köhniöjärven ympäristö oli pääasiassa umpimetsää eikä siellä näin ollen ollut juurikaan jäätä tai rosoisia hankia. Varmuuden vuoksi Hekalla oli kuitenkin tossut jalassa ja jäällä kävellessä kaveri antoi palaa sydämensä kyllyydestä. Eli täysillä. Loppupäivä vietettiin toimistohommissa ja lähes kahden tunnin reippailun jälkeen unta ei tarvinnut kovinkaan kauan odotella.


Saman päivän iltana meillä oli myös valmennus, josta tulee oma tekstinsä myöhemmin. Nimittäin tästä(kään) kerrasta ei selvitty ilman ongelmia. Olen jo jonkun aikaa pitänyt Hekalla treeneissä suojasidoksia kannuskynsien kohdalla, sillä ne tuppaavat satunnaisesti ottamaan osumaa, No, viime keskiviikkona sitä osumaa tuli sen mukaisesti, että verta tihkui. Minä olin jo vuorenvarma, että poistoonhan se johtaa, mutta tarkempi syynäys ja suihkuttelu osoittivat kynnen olevan ehjä. Kyseessä on vasemman etujalan kannuskynsi, joka on vuosi sitten kuorittu nukutuksessa repeytymän vuoksi. Nyt tuo samainen kynsi tuppaa aiheuttamaan ongelmia, sillä se ei ole enää yhtä vahva kuin muut kynnet. Sarveinen on melko ohutta, mutta silti se muistuttaa ihan kunnon kynttä jota saa lyhentää leikkaamalla siinä missä muitakin.


Tänään se meinasi revetä toistamiseen ihan peruslenkillä kun Heka juoksi lumihangessa, Tätä harmituksen määrää on vaikea pukea sanoiksi. Pyysin jo facebookissa vertaistukea sekä suosituksia eri lisäravinteista, joilla olisi hyvä vahvistaa nimenomaan kynsiä. Suvin kanssa tuli jo ohimennen puheeksi koko kynnen poistaminen, jos se alkaa tällä tahdilla aiheuttamaan harmia. Silloin sille poistolle on selkeät ja hyvät perustelut. Pistin asian vakavasti harkintaan. Ihan varmuuden vuoksi skipataan ensi viikon agility kokonaan ja rauhoitetaan tilanne hetkeksi.

Lomaviikolla olisi tarkoitus käydä hallilla muistuttelemassa frisbeejuttuja, mikäli keksitään jotain sellaista missä kynsi ei estä tekemistä. Lisäksi Heka pääsee uimaan ja AlmaVetissä käydään hakemassa laseria - tällä kertaa varpaisiin. Miksi näin, siitä tarinointia tuonnempana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti