tiistai 26. tammikuuta 2016

Jenna Caloanderin valmennus VOL 3

Vihdoin ja viimein, kyllä tätä oli odotettu! Pop Dog tiedotti ennakkoon tulevista valmennuksista jo n.puoli vuotta sitten ja jo silloin noteerasin välittömästi, että Jenna tulisi kouluttamaan tammikuussa 2016 Haukkuvaaraan. Siitä hetkestä lähtien odotin tietoa, että ilmoittautuminen alkaisi ja kun se päivä sitten marraskuussa koitti, laitoin ilmon menemään vain alle 5 minuuttia sen julkaisemisen jälkeen. Ja kyllä kannatti, paikat täyttyivät jo alle vuorokaudessa eikä mikään ihme. Jenna on niin positiivinen ja kannustava eikä pakota ketään mihinkään tiettyyn muottiin. 

Meille tämä oli kolmas kerta Jennan valmennuksessa. Rata oli hyvin virtaava ja vauhdikas, mutta se tarjosi myös haasteitakin. Jos ihan totta puhutaan, kohtasin pahimman painajaiseni agilityradalla ja vieläpä moninkertaisena. Video kertonee kaiken oleellisen, pelkäsin kuollakseni että miten ihmeessä me aiotaan selvitä alun aitahässäkästä 1-5.

P.S: Video ei pyöri puhelimella katsoessa.


Vielä rataantutustumisessa ajattelin tehdä kaiken ihan päinvastaisella tavalla, mutta Jennan kehotuksesta kokeiltiin että onnistuisiko kauko-ohjaus, lähtien ensin liikkeelle kolmella aidalla. Onnistui. Kaiken lisäksi epäilytti sekin, että kestäisikö Heka pysyä paikoillaan kunnes olisin 4 ja 5.aidan välissä. Pysyihän se ja uskomatonta mutta totta, vain hieman omaa kroppaani heijaamalla Heka suoritti aidat 1-5 aivan kuten pitikin. Jenna sanoikin, että Heka oli ensimmäinen ja ainoa koira koko päivän aikana joka ko.suoritukseen kykeni ja vielä monta kertaa. Muutenkin Jenna kehui Hekan tapaa suorittaa nuo aidat todella hyvässä linjassa. Sehän eteni kuin nuolien.

Ihan ei loppuun asti päästy etenemään, mutta pakko kyllä sanoa että tuo alun onnistuminen oli päivän ihan ehdoton kohokohta. 7.putken jälkeen 8.aidalle pakkovalssi, joka sekin onnistui yllättävän hyvin. Jenna sanoikin, että meidän tekemisestä näkyy se että merkkaus/reagointitreeniä on tehty. Vielä 1½ vuotta sitten Heka ei esimerkiksi reagoinut merkkauksiin lähestulkoon ollenkaan. 16.aidan ajattelin vieväni ihan perinteisesti ja kierrättämällä koiran siivekkeen ulkokautta, mutta sehän ajoikin Hekan puomille. Jenna halusi katsoa toimisiko sylkkäri/poispäinkäännös sisemmälle siivekkeelle, jolloin koirakin saisi suoran juoksulinjan putkeen. Toimi kuin rasvattu.

Jennan sanoin "Heka ei ole täysin out of control kuin 1½ sitten" ja oli kyllä ihanaa kuulla se myös joltain toiselta, sillä olen itse jo pitkään puhunut ääneen miten agility tuntuu nykyään ihan erilaiselta. Juuri sellaiselta suht.hallitulta kokonaisuudelta. 

Valmennuksen jälkeen tarjosin Jennalle mahdollisuutta kokeilla ensimmäistä kertaa, millaista on ohjata puudelia. Hieman jo Hekalla painoi väsymys jaloissa, mutta tuosta noin vaan se lähti Jennan mukaan. Tämä pätkä näkyykin videon lopussa.


Voihan vimpeli miten onnistunut valmennus! Jenna vaan on Tiian lisäksi se toinen suosikkikoutsi. Tämän voimalla jaksaa taas painaa eteenpäin. 

2 kommenttia: