maanantai 6. heinäkuuta 2015

Heka testaa & suosittelee - FitDogin tuotteet

Aloitin huhtikuussa yhteistyön FitDogin kanssa ja sain heiltä testattavaksi energia/nesteytys ja-palautusjuomajauheita sekä shakerin. Ajattelin nyt tässä ensimmäisenä "välietappina" hieman kertoilla omia kokemuksiani ko.tuotteista tarkemmin. FitDog jakaa mielipiteitä suuntaan jos toiseenkin, mutta itselläni ei ole niistä kuin pelkkää positiivista sanottavaa. Ja tästä kaikesta on todisteena yksi hyvin elävä esimerkki ja sehän on tietysti Heka.

Ihan ensimmäisen kerran kuulin näistä koirille tarkoitetuista nesteytys/palautumistuotteista abouttirallaa 2 vuotta sitten käyttäessäni Hekaa uimassa koirasportilla, jonka yrittäjä/omistaja Ansku niitä meille suositteli. Koirasportti toimii täällä Jyväskylässä FitDogin jälleenmyyjänä. Ajattelin että kokeilemalla en mitään menetä, joten ostin sekä energia/nesteytys ja -palautusjuomajauhetta yhdet pönikät molempia. Ihan alussa ja jonkin aikaa FitDogin ensimmäiset erät olivat nykyisten pussien sijasta tuollaisissa purkeissa kuin kuvassa. Energia/nesteysjauheesta tehty juoma maistui Hekalle äärimmäisen hyvin, mutta jostain syystä se kiersi palautusjuoman kaukaa. Yritin useammankin kerran houkutella sitä juomaan, mutta täysin tuloksetta. Annoin purkin sitten eteenpäin kaverilleni, joka hetkeä myöhemmin ilmoitti että jopa hänen 2 normaalisti hyvin ahnetta huskya vain tuhahtivat ja jolkottelivat menemään. Ihan silkasta mielenkiinnosta googlettelin muidenkin ihmisten kokemuksia tuosta palautusjuomajauheesta ja sitä maistuvuusongelmaa oli ilmennyt myös muidenkin koirien kohdalla. FitDog todellakin kuuntelee asiakkaitaan eikä mennyt kovinkaan kauan kun he toivat markkinoille toisen, perunapohjaisen palautusjuomajauheen. Hieman skeptisesti siihen aluksi suhtauduin, mutta sain sitä onneksi pienen näytepussillisen verran kokeiltavaksi. Yllätyin positiivisesti kun se katosi Hekan kitusiin yhtä nopeasti kuin energia/nesteysjuomakin.Siitä hetkestä lähtien FitDogin tuotteet ovat kuuluneet vakiovarustuksena meidän treeni/kisakassin sisältöön. Varsinkin viime kesänä jauheet olivat todella kovassa käytössä, knn meidän kaikista tärkeimmät kisakauden huipentumat osuivat juuri siihen pahimpaan mahdolliseen helleaaltoon. Kyllä se kieltämättä hirvitti, miten Heka jaksaisi lähes 33 asteen kuumuudessa monta rataa + lämmittelyt ja jäähdyttelyt eri ratojen välillä. Silloin ja nykyäänkin aloitan Hekan nesteytyksen jo vähintään päivää aikaisemmin ja itse kisa/treenipäivänä se saa energia/nesteytysjuomaa suoritusten välissä ja koko rupeaman jälkeen palautusjuomaa. Ja todentotta...Heka jaksoi painaa kaikki radat ym treenit sillä samalla draivilla ja vauhdilla helteestä huolimatta. Ihan samalla tavalla jatkamme edelleen. Aktiivisimman kisa/treenikauden loputtua Päivi tuli tsekkaamaan Hekan kropan sekä hoitamaan mahdolliset jumit. Jo silloin sain kovasti kehuja siitä, kuinka hyvin olen kaiken muun huoltamisen ohella onnistunut pitämään hyvää huolta myös Hekan nestetasapainosta. Mitään sen suurempia jumeja ei koirasta löytynyt, lihakset tuntuivat elastisilta/joustavilta eivätkä lainkaan väsyneiltä tai ylikuormittuneilta.

Heka ei ole oikeastaan koskaan ollut mitenkään erityisen huono juomaan, mutta kyllä se ihan selvästi paremmalla halulla latkii koko kupin tyhjäksi oli siellä sillä hetkellä kumpaa juomaa tahansa. Ehkä yksi pieni miinuspuoli noissa tuotteissa on se, että ne pistävät pissattamaan ja laittavat aineevaihdunnan liikkeelle ihan eri mittapuulla kuin normaalisti, mutta se on onneksi hyvin pieni sivuseikka yleisen hyvinvoinnin rinnalla.

Nyt olen ottanut nuo molemmat juomat treenien ja kisojen lisäksi osaksi normaalia pidemmille lenkeille mukaan. Viikko sitten maanantainakin samoiltiin menemään useampi tunti yli 20 asteen lämpötilassa sinne, tänne ja tuonne, pysähtyen välillä pitämään pieniä tankkaustaukoja. Vaikka Heka on villakoira ja vastoin yleisiä luuloja, niin tämä rotu kyllä oikeasti jaksaa lenkkeillä pitkiäkin matkoja. Heka pikemminkin nauttii mitä enemmän ja reippaammin liikutaan, sen parempi. Sain aikoinaan jostakin kisoista toisetkin näytepussit matkaani ja koska nuo pikkupussit on olleet ihan mielettömän kätevät, laitan sinne jauheita tarvittavat määrät niin ei tarvitse noita isompia pusseja roudailla mukana.


Loppuun voin todeta, että en voisi olla FitDogin tuotteisiin tyytyväisempi. Suurin plussa tulee siitä, että kun koira joutuu kovaan fyysiseen rasitukseen jonka vuoksi sille ei voi antaa kiinteää ruokaa mutta energiaa tulisi silti saada, niin siinä tuo energia/nesteysjauhe on ihan yliveto! Lisäksi olen huomannut Hekan palautuvan paljon nopeammin ja paremmin palautusjuomajauheen ansiosta. Sen näkee ylipäätään Hekan koko olemuksesta. Ja jotta ei tulisi liikaa makeaa mahan täydeltä, niin säästän näitä testauksia vielä myöhemmäksikin. Hienoja juttuja on tiedossa.

4 kommenttia:

 1. Meillä myös samanlaisia kokemuksia Fitdogista, toimii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. FitDog <3 Me liputetaan täpöillä. Kätsyt noi pikkupussit - kiitti vinkistä!

   Poista
  2. Kuin myös!:) Nuo pikkupussit on kyllä käteviä, jos ei tarvii kuin sen tietyn määrän jauheita. Ei tarvitse niitä isoja ottaa messiin^^

   Poista