sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

ShowLinkPets 2015

Blogi näkyy päivittyvän tällä hetkellä aikavälillä 1 krt/viikko, mutta parempi sekin kuin ihan harvakseltaan. Kulunut viikko on ollut kiireinen, TODELLA kiireinen. Siihen mahtui mm. Hekan pesu ja trimmaus, kaverikoiravierailu Jimin kanssa, musiikkien miksausta/editointia, treenejä, pakkailuja, viime hetken valmisteluja yms. Ja kun olen vielä arkipäivät pajalla, ei vapaa-aikaa juurikaan jää. Minua on viimeiset 2 viikkoa työstänyt ensimmäiset, tänä viikonloppuna täällä Jyväskylässä järjestetyt ShowLinkPets-lemmikkimessut. Meidän koirafrisbee-ryhmältä kyseltiin, että olisimmeko halukkaita järjestämään siellä näytöksen ja saisimme sitten siitä hyvästä ilmaisen messuosaston Suomen frisbeekoirille. No tottahan toki me olemme aina valmiita tekemään lajille pr:ää ja saamaan sitä entistäkin tunnetummaksi. Kävimme perjantai-iltana tekemässä paviljongilla kenraalitreenit sekä laittamassa messuosaston edustuskuntoon. Noin yleisesti frisbeetreenailut ovat olleet talven aikana melko kehnolla mallilla, joten oli enemmän kuin hyvä että päästiin treenaamaan ja testaamaan alustaa etukäteen.

Oli meillä muuten aika hieno ständi vaikka itse sanonkin. Saatiin Suomen frisbeekoirilta käyttöön tuollainen yyberhieno lakana ja kiinnitettiin toiseen seinään Taijan tulostamia frisbeekuvia. Jokainen meistä oli tuonut omia kiekkojaan ihmisten hypisteltäviksi ja ajoittain ständillä oli porukkaa ihan ruuhkaksi asti. Esitteitä jaettiin ja toivottavasti saadaan lisää uusia, innokkaita harrastajia tämän lajin pariin. Taitavien Tassujen osasto oli meidän vieressä ja heillä oli sitten myytävänä muutamia Trixie, Superhero ja HeroAir-kiekkoja jotka näkyivät menevän hyvin kaupaksi. Koirafrisbee-esitykset olivat molempina päivinä klo. 12.00 ja kyllähän se veti penkkirivit päivineen ääriään myöten täyteen. Meitä oli lauantaina esiintymässä 5 koiraa ja sunnuntaina 4. Lauantai meni vähän jokaisella ns. "hermoillessa" (jos sellaista termiä nyt voi käyttää) ja uusi musiikki pisti ainakin allekirjoittaneella pasmat ihan sekaisin. En muistanut puoliakaan mitä piti tehdä. Heka kyllä yritti paikkailla tätä sekoilevaa kiekkojen heittäjää minkä pystyi. Sunnuntaiksi päätin sitten vaihtaa tuttuun ja turvalliseen musiikkiin viime marraskuulta ja huhhuh. Heka teki tähänastisen frisbeeuransa ehdottomasti parhaimman suorituksen ja jos oikein muistan, taisi vain 2 kiekkoa mennä ohi. Sieltä tuli flippiä, selkä ja -reisivaultsia sekä erilaisia perusheittoja molemmilla käsillä. Oli aivan ihanaa kun minulle tultiin esityksen jälkeen sanomaan: "Tuo sinun koira on kuin luotu ottamaan kiekkoja kiinni. Te hitsaatte parina hyvin yhteen ja kehityksen näkee ihan selvästi." Eli olemme myös muidenkin (kuin omieni) silmissä kehittyneet. "Mieti miten kehittynyt Heka on kesän frisbeekisoihin mennessä" pisti kyllä uskomaan siihen, että kyllä meidät tullaan kisoissa näkemään. Agility ja -koiratanssiharrastuksesta on ollut niin suuri apu koirafrisbeetä harjoitellessa niin hyppytekniikan, kuin temppujen osalta.

Tuli sitten muutenkin messuosastoilla kierreltyä, mutta nyt on pakko vetää ruksi seinään. En "sortunut" ostamaan mitään muuta kuin Jimille Hurtan viilennysmanttelin, joka maksoi sekin vain naurettavat 10 euroa. Pohdin jo viime kesänä sen hankkimista Jimille ja se aika ajoin käyttikin Hekan viilennysmanttelia (vaikka olikin iso), mutta nyt on sillekkin sitten olemassa oma. Erilaisia ilmaisnäytteitä (mm.herkkuja ja ruokia) tulikin sitten kerättyä niiden ostostenkin edestä.  Berralla oli myynnissä aivan IHANIA pinkkimustia (IIIIIIKKKK) mantteleita mutta minun onnekseni juuri Hekan kokoa olevat puuttuivat. Mutta vielä minä sen hankin...se on vaan pakko saada!


Olipahan melko rankka viikonloppu, mutta kun ympärillä on ihania koiria ja sitäkin mahtavampia harrastuskavereita niin kyllä se tuntuu kuitenkin enemmän leppoisalta kuin rankalta. Hekakin nukkui "toimettomina" hetkinä omassa kevythäkissään tyytyväisenä, voi kuinka helppo ja mahtava koira se on kaikinpuolin. Ensi viikko on hieman hiljaisempi, mutta kyllä sinnekkin mahtuu mm. valmennusreissua Kuopion suuntaan. Hekakin sanoisi "JEEEE, Tiian treenit ja sen jes-huudot!" Nimimerkillä se valkoinen elosalama joka ei tiennyt minne olisi ilosta sinkoillut kun kuuli Tiian äänen seurakaverin videolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti