Hyppyhoppaloitsemassa Savon sydämessä

Sunnuntaina hypättiin Sykkeen kanssa jousille ft. Sanna ja sheltti-Kytö, suuntana Kuopio ja koiramekka sekä hyppyhoppalot. Hyppyhoppalot siitä syystä, että 1.luokkalaisille oli tarjolla peräti 3 hypäriä - mitä mainion mahdollisuus lähteä kokeilemaan kisaamista muualla kuin kotihallissa ja vielä noinkin monen radan verran. Tosin sekä minä, että Sanna, olimme ilmoittaneet koirat vain kahdelle radalle, joka osoittautukin loppujen lopuksi hyväksi vedoksi. Kisat nimittäin venyivät ja jos oltaisiin jääty vielä viimeiselle radalle, kotimatka olisi venähtänyt melko myöhäiseksi.


Molemmat radat tuomaroi Markku Kaukinen, ihan uusi tuttavuus minulle vaikka nimen oli kyllä kuullut. A-rata oli aikamoista kieputusta ja kepit suoritettiin mm.reunaa kohti, missä nojaili katsojia kahvikuppien ja leivosten kanssa. Meidän päätavoite oli tehdä mahdollisimman ehjää rataa ilman, että Syke ottaisi vieraasta paikasta tai esteistä häiriötä. Virheitä ensimmäiseltä radalta tuli lopulta neljä, mikä johti suoraan hylkäykseen. Rata pakotti profiililtaan olemaan koko ajan koiran tiellä ja tästä en tykännyt yhtään. Linjat olivat mielestäni haastavia 1.luokkalaisille. Koska olin käytännössä koko ajan koiran edessä, Syke selvästi hämmentyi tästä. Se kun on tottunut huomattavasti itsenäisempään suorittamiseen. Tavoite kuitenkin täyttyi sen suhteen, että Syke keskittyi rataan 100% eikä ottanut häiriötä mistään.

 

B-rata olikin sitten jo huomattavasti virtaviivaisempi. Siinä olisi ollut mahdollisuus painattaa täysiä, mutta Syke veti hieman käsijarrua päälle. Epäilen, että edellisellä radalla oli vaikutusta asiaan ja Syke ikään kuin varmisteli koko ajan ettei se vahingossakaan ajaudu mihinkään minne en sitä ohjaa. Kepeille mennessä jarrutin Sykettä, jotta se saisi koottua itsensä ja tämän tuomari tulkitsi kielloksi. Femmalla kuitenkin ylitettiin maalihyppy ja suureksi yllätykseksi vielä voitettiin koko rata sillä tuloksella ajassa 33,15 s (-7,55 s) etenemällä 4,16 m/s. Ei huono ollenkaan. Itseasiassa paras etenemä Sykkeeltä tähän mennessä, vaikka omasta mielestäni koira ei liikkunut täydellä teholla.

Olen kuitenkin todella tyytyväinen suorituksiin kokonaisuutena, sillä tärkeintä oli se ettei Syke häiriinny uudesta paikasta eikä esteistä. Ne tavoitteet saavutettiin ylivoimaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti