sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Vanha kunnon Viitanen is back

Anne Viitanen, kuluneen viikonlopun agilitykisojen tuomari, pääsi ihan otsikoihin saakka. Ainakin meidän blogissa. Joten Anne jos satut tätä joskus lukemaan, tämä olkoon kunnianosoitus. Meillä oli siis tiedossa kotikisat sekä lauantaina, että sunnuntaina ja Hekan kanssa juostiin eilen yksi rata ja tänään sitten kaksi.

Taisi olla kesä 2016, kun kävin voittamassa "pelkoni" Viitasen ratoja kohtaan Orivedellä, joten odotin mielenkiinnolla millaisia rataprofiileja olisi nyt tarjolla. Enkä kyllä voi moittia, tykkäsin kaikista. Ne olivat haastavia, mutta silti jotenkin sellaisia mukavan virtaavia - paljon putkiin lähetyksiä ja sehän sopi meille kuin nenä päähän. Parissa kohdassa oli kuitenkin melkoisen tiukat viennit eri esteiden välillä, eritoten maksikoirille.


Molempina päivinä oli hetkittäin sellainen olo, että suoritimme Hekan kanssa kukin omia ratojamme.  Tuloksilla ei siis päästy juhlimaan, sillä kaikilta radoilta saldo oli pelkkää hyllytavaraa. Jokaiselle radalle mahtui kuitenkin myös paljon hyvää, esim.lauantain ainoalla agiradalla ennen A:ta tekemäni vastakääntö oli ihan mielettömän hyvä! Vaikka nollia olisikin tullut, tuskin olisin osannut niistä iloita sen kummemmin...

Sunnuntain viimeisen radan jälkeen Heka alkoi jyystämään vasemman etujalkansa jarruanturaa ja olin aivan varma, että että se on kovassa vauhdissa ottanut osumaa sekä hiertynyt rikki. Tarkempi syynäys paljasti kuitenkin jarruanturan alla olevan hot spotin. Nice. Näistä helteistä ei ole kuin pelkkää harmia. Jos vain olisin asiasta tiennyt, en todellakaan olisi vienyt tuota koiraa koko kisoihin. Eipä tuo Heka mitenkään oireillut ennen tätä päivää, vähän ehkä oli kisapaikalla kiukkuisempi kuin yleensä. Heka nyt on muutenkin ollut helteiden vuoksi vähän reaktiiviherkempi, mutta enpä osannut arvata että sillä voisi olla jotain fyysistä.

Kotiin tultuamme Heka sai samantien jalkakylvyn ja kuivauksen. Ajoin karvat ko.kohdan ympäriltä pois ja käytin ensihätään Vetricynin vesipohjaista ihosuihketta. Toivottavasti tuo nyt asettuisi kotikonstein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti