Helle pakottaa muuttamaan suunnitelmia

Eilen +30 ja tänään +31 eikä loppua näy. Helle laittaa parasta tai pahintaan, miten sen kukin ajatteleekin. Ihan pakostakin olen joutunut tekemään aiempiin suunnitelmiin muutoksia, sillä kaikkea ei vain yksinkertaisesti pysty, saatika kannata tehdä kun on näin lämmintä. Allekirjoittanut sen sijaan kävi viime perjantaina viettämässä koiratonta laatuaikaa Suomipop-festareilla 

Sekä Heka, että Syke ovat molemmat pysytelleet poissa treeneistä ja hallilla olen käynyt vain itse tekemässä omat, pakolliset koulutusvuorot. Alunperin piti vuorotella siten, että olisin treenannut itse vuoropäivin kummankin koiran kanssa, mutta ei siinä ole näillä helteillä mitään järkeä. Sen sijaan myöhään sunnuntai-iltana ilman viilennettyä kävin tekemässä Sykkeen kanssa omalla pihallamme juoksupuomiin liittyvää mattoharjoittelua. Vielä ei maton idea ihan täysillä ole auennut, mutta ensimmäiseksi kerraksi se sujui kuitenkin omasta mielestäni riittävän hyvin. Saimme myös kivasti häiriötä, kun viereisen talon naapurit, äiti ja 7-vuotias poika, seurasivat jonkun aikaa meidän tekemisiä. Syke keskittyi 100% itse tekemiseen eikä muiden ihmisten läsnäolo saanut sen keskittymistä herpaantumaan millään tavalla.

Mitään muuta fyysistä emme ole harjoitelleet. Hekassa nämä helteet ja niiden aiheuttama liikunnan vähyys näkyvät tällä hetkellä eniten. Hekahan on ollut tekemättä yhtään mitään sitten Joensuun reissun ja koska päivisin ulkona ei vaan voi lenkkeillä max.kymmentä minuuttia kauempaa, alkaahan se energia luonnollisesti kasautumaan. Olenkin nyt tällä viikolla laittanut herätyskellon soimaan jo reilusti ennen kukon pieraisua, koska aamulla on reilusti viileämpää ja silloin on mahdollista tehdä pidempi lenkki. Toinen pitkä lenkki reippaillaan sitten yöllä. Lisäksi joka ilta olen vienyt koiria uimaan ympäri Jyväskylää. Uinti on näillä keleillä oikeastaan melkein se ainoa sekä tehokkain tapa yrittää korvata totuttuja lenkkimääriä. Auto lähimmän, koirille sallitun rannan läheisyyteen parkkiin, takaluukku auki ja Heka sekä Syke suorastaan sinkoavat sinne järveen. Sykkeestä on Hekan ohella kehkeytynyt aikamoinen vesipeto. Ainakin haba kasvaa.


Viikonloppuna Hekalla olisi jälleen kisat tiedossa, mutta en ole vielä päättänyt mitä niiden suhteen tehdään. Sykkeelle sain kaksi valmennuksen irtovuoroa Haukkuvaaraan, mutta vähän alan kallistua siihen, että Heka käyttää niistä tämän viikon vuoron. Kyseessä on aamutreenit, joten lämpötila ei vielä siinä vaiheessa hivo ihan kreisejä lukemia.

Helteistä huolimatta koirille kuuluu oikein hyvää. Meidän asunto pysyy onneksi kaikesta lämmöstä huolimatta viileänä, vaikka en omistakaan ilmalämpöpumppua. Ehkä siinä on yksi syy, että miksi nämä ilmat ei niin kovin pahoilta tunnu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti