sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Hanurikuulumiset

Ja heti alkuun pahoittelen tuota "kaunista" otsikkoa, vaikka se varsin kuvaava tähän tilanteeseen onkin. Yksi ja toinenkin kaveri ihmetteli, kuinka Heka pystyi osallistumaan eiliseen Jennan valmennukseen vaikka se oli maanantaina nukutettu ja berberiä ronklattu. Keskiviikkona ei osallistuttu omiin harjoituksiin ollenkaan, sillä Heka oli vielä silloin kipulääkekuurilla. Ko.kuuri loppui perjantaina ja kysyin varmuuden vuoksi Suvilta, että saadaanko mennä Jennan koutsittaviksi. Ja saatiin siihen kysymykseen myöntävä vastaus. Koska Hekan eläinlääkäri antoi hyväksynnän ja koira on ollut muutenkin oma entinen itsensä, niin osallistumiselle ei ollut mitään estettä.

Kännikala maanantai-iltana

Tuosta kävikin nyt ilmi, että Hekalle ja Hekan hanurille kuuluu oikein hyvää. Tiistaipäivän kaveri oli vielä aika väsyksissä, mutta sitten keskiviikkona meno yltyi välillä jo vähän liian lujaksi. Häntä asettui uomiinsa tiistain aikana ja siitä lähtien Heka on ollut täysin oma itsensä. Sen ruokahalu palasi takaisin, käytös muuttui takaisin normaaliksi, maiskuttelu loppui ja ennenkaikkea takapuoli ei ole enää vaivannut. Kyllä sitä on taas näin jälkikäteen tullut mietittyä, että kuinka kauan nuo kirotut rauhaset ovat mahtaneet Hekaa vaivata. Sitä on nyt melkeinpä turha murehtia enää, tapahtunut mikä tapahtunut vaikka kyllähän se pahalta tuntuu. Nämä on taas niitä koiranomistajan "tähtihetkiä."

Suosittelen kaikkia koiranomistajia tarkistuttamaan oman koiran/koirien anaalirauhaset silloin tällöin eläinlääkärin toimesta. Anaalithan voivat oireilla muullakin tavalla, mm. nielutulehduksena/närästyksenä ja/tai hajuaistin heikkenemisenä. Ei sen aina tarvitse ilmetä nimenomaan takapuolessa.

Hekalle tulee ensi viikosta astetta rauhallisempi viikko. Huomenna mennään AlmaVetiin terveystarkastukseen sekä laittamaan rokotukset ajantasalle. Tiistaina Heka pääsee Marjon käsittelyyn. Koen paremmaksi tsekkauttaa tuon kropan ja varsinkin lantion tilanteen, kun eihän sitä tiedä vaikka nuo vielä hetki sitten kivuliaat anaalit olisivat aiheuttaneet sinne tukkoja/jumeja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti