tiistai 4. huhtikuuta 2017

9-vuotias feikkiveteraani

Heka, tuo valkoinen elosalama, minun varjoni, ajatustenlukijani ja ihmisen mieli täytti eilen huimat 9 vuotta! Ikä on kuitenkin Hekassa vain numeroita. Se ei ole enää mikään poikkeus, että sitä luullaan edelleen paljon nuoremmaksi, Heka nimittäin on kuin ikuinen pentu. Tuntuu, että vauhti vain lisääntyy ja edelleen tuo kaveri päihittää agilityradoilla nuoremmat kanssakilpailijansa. Heka on juuri se THE koira, minun elämäni koira. Kaikkea mitä ollaan yhdessä koettu, on vaikea tiivistää samaan lauseeseen tai tähän blogitekstiin ylipäätään. Paljon onnea maailman paras Heka, olethan ilonani vielä pitkään!

Feikkiveteraani kävi syntymäpäivänään AlmaVetissä aktiivi-ikäisen koiran terveystarkastuksessa ja samalla klinikkareissulla laitettiin rokotukset ajantasalle. Verinäytteestä tutkittiin elinarvot sekä verenkuva, jotka osoittivat kaiken olevan siltä osin kunnossa. Myös sydämessä ja imusolmukkeissa oli kaikki ok. Heka oli muuten äärimmäisen reipas ja rento verinäytteen oton sekä rokotteen laiton aikaan. Verinäytteen Suvi otti kaulasta ja tässä vaiheessa ihmetytti suuresti, ettei Heka päästänyt inahdustakaan eikä säpsynyt. Rabiesrokotteen kanssa tehtiin niin, että Suvi ensin pienesti nipisteli Hekaa niskasta ja minä palkkailin sitä samalla. Itse rokotustakaan Heka ei tajunnut eikä se millään tavoin edes kirvellyt. Tästä tulikin varsin miellyttävä klinikkakäynti, vaikka Heka ei aamulla ymmärtänyt miksi se ei saanut aamuruokaansa. Verikokeiden takia tuli pitää kahdeksan tunnin paasto. Omistaja jätti myös oman aamupalansa syömättä, pelkästään myötätunnosta.

Vielä pitäisi varata aika ihan perusteelliseen hammasröntgeniin, jotta saadaan Hekan suun tilanne kokonaisuudessaan kartoitettua. Mutta kyllä helpotti nuo verikokeiden tulokset.


Työvoitto!

Tänään Hekan oli sitten vuoro päästä Marjon käsittelyyn. Kuten jo edellisessä tekstissä mainitsin, sieltä lantiosta saattaisi erittäin suurella todennäköisyydellä löytyä jumeja/tukkoisuutta. Ja löytyihän niitä, itseasiassa vähän joka puolelta koiraa. Tästä aiheesta käytiin eilen facebookissa mielenkiintoista keskustelua. Kuulemma sacrumin alaosan ligamenttien kireys aiheuttaa anaaliongelmia ja tästä Marjo puhuikin tänään melko kattavasti. Mitä ilmeisemmin Hekalla on ollut jonkin sortin jumi lantiossa jo jonkun aikaa ja anaalit itsessään on jäsähtäneet. Eli kaksi tekijää yhdessä on saattaneet pahentaneet oireilua. Avattavaa löytyi niin takapuolesta, lantiosta, kuin oikeasta SI-nivelestä ja myös niskasta. Suvi oli sitä mieltä, että se on hyvä merkki kun jumit ovat vaihtaneet paikkaa, vaikka se ei tietysti millään tasolla ole koiralle mukavaa. On siis todennäköisempää, että anaaliongelma oli ulkoisen tekijän aiheuttama. Ei sisäisen. Tätä mieltä oltiin sekä minä, että myös Suvi ja Marjo.

Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Onneksi meillä on Marjo ja Marjon taikanäpit, jotka saivat Hekan juntturat avautumaan. Nyt kun on sekä anaalit huuhdottu, että koira availtu jumeista, Heka joutuu vetämään lonkkaa loppuviikon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti