sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Kinkunsulattelua Haukkuvaarassa

Popparit järjestivät tänään Haukkuvaarassa näin "ihanan" jouluähkyn kuriin saamiseksi kinkunsulatus-epikset. Minulta kyseltiin, että olisiko kiinnostusta tulla tuomaroimaan ja hetken asiaa mietittyäni lupauduin ko.tehtävään. Suunnittelin ratoja eilen yli 4 TUNTIA, sillä halusin muokata radat valmentajani Julian suunnittelemien jouluratojen rataprofiileja käyttäen, ettei esteiden siirtelyyn yms kuluisi ratojen välillä tolkuttomasti aikaa. 

Kun on itse ollut lähes 4 viikkoa poissa hallilta, on agility-ikävä kasvanut melko suureksi ja mietinkin pitkään sekä hartaasti, että uskaltaisinko ottaa Hekankin messiin. Päätin, että jos aamulenkillä tavara olisi kiinteämpää ja koira muuten näyttäisi hyvinvoivalta, pääsisi valkoinen elosalama koeajamaan suunnittelemani putkirallin. Vain koiraihmiset tietää miltä se tuntuu, kun koiralla on ollut pitkään pakki sekaisin ja sitten se tapahtuu...kiinteä pökäle! Pyydän anteeksi tätä ihqutusta, mutta kuten on sanottu - kakka on iloinen asia. Tästä voikin melkoisen hyvin päätellä, että Heka oli "lievästi" ilosta soikeana kun ymmärsi minne ollaan lähdössä.


Mitä itse rataan tulee, niin oltiin kyllä ihan kuutamolla molemmat. Ja rapakunnossa. Minulla meinasi jalat hyytyä jo ennen ensimmäistäkään estettä ja Hekaltakin puuttui se "raivodraivi." Tuntui kuitenkin niin ihanalta päästä pitkästä aikaa agilitaamaan ja eiköhän tuo eräs toinenkin ole asiasta samaa mieltä, vaikka se ei parasta agilitya meiltä ollutkaan. 

Episten lopuksi Heka kävi vielä juoksemassa konkariradan läpi, sillä halusin kokeilla onnistuisiko sinne suunnittelemani ensimmäinen keppikulma liikkumalla koiraa vasten. Tätä on harjoiteltu viimeksi vuonna 2014, mutta minkä kerran oppii niin kyllä koira sen muistaa.

Kaikkinensa epikset sujui jouhevasti ja tuntui ihanalta saada tekemistäni radoista hyvää palautetta kisaajilta. Hieman jouduin alokas ja- konkarirataa soveltamaan seinän tullessa vastaan, mutta siitäkin selvittiin. Nyt me alamme Hekan kanssa pikkuhiljaa kohottoamaan kumpikin omaa kuntoa ja olenkin tässä illan aikana tehnyt jo hieman pläänejä mitä tehdään ja milloinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti