keskiviikko 19. elokuuta 2015

Onni on niin arvaamaton - se voi ruosteisesta räystäästä tipahtaa niskaan

Ei taas vaihteeksi meinaa tämä blogiin kirjoittaminen onnistua. Ei sitten niin millään. Teksti tuntuu takertelevan ja se jos joku ärsyttää tämmöistä ihmistä, jolla on sanottu olevan selkeä ja hyvä ulosanti. Yritän ryhdistäytyä. Mielessä on pyörinyt kaikenlaisia asioita ja vaikka tälläkin hetkellä aivoissa raksuttaa jotakin ihan muuta, olen silti iloinen kuinka hyvin treenailut Hekan kanssa on sujuneet ja miten pystyn niihin kaikesta huolimatta keskittymään.

Asiaan. Viime sunnuntaina starttasivat poppareiden talvikauden, aikuisille suunnatut agilityharjoitukset ja kuten jo asiasta tännekkin tulin maininneeksi, koulutan syksyn ensimmäisen 6 kerran jatkotasoisen kurssin kaimani kanssa joka kestää 20.9 saakka. Jatkoryhmän jälkeen, meidän aktiivikouluttajien on mahdollista harjoitella oman koiran kanssa kilpatasoisessa ryhmässä ja itse käytin tämän tilaisuuden tietysti hyödyksi. Suunnittelin ryhmälle radan jonka pohjana käytin huhtikuista Outi Harjun valmennusta kyhäämällä siitä omanlaisen version. Linjaamisia, paljon putkeen lähetyksiä ja putkijarrua. Hieman Hekalla meinasi taas vaihteen vuoksi unohtua miten siellä puomin kontaktilla käyttäydytään ja itse mokailin parissa kohtaa kun en muistanut rytmittää enkä linjata. Viimeiselle kierrokselle lähdettiin asenteella ja se sujuikin sitten tällä tavalla:


Pitkästä aikaa pidempää videomateriaalia, jee! Hekan kanssa aksaaminen tuntuu nykyään niin ihanalta ja tämmöisenä tahdon sen ehdottomasti jatkuvan. Lähtötilanteet on parantuneet huomattavasti, nykyään tuon Hekan suoraan lähtöalueelle jotta se saa fokuksen samantien itse esteisiin eikä ehdi vauhkoontua kaikesta muusta. Ja siinähän se nytkin pönötti kuin tatti as you can see. 

Maanantaina oli sitten vuorossa frisbeetreenit, jossa keskityimme Taijan kanssa perehdyttämään kurssilaisia "sarjatykitykseen" nimeltä multiple (monta heittoa lyhyessä ajassa.) Kuuluu mm. omiin henkilökohtaisiin suosikkeihin. Heka ei ollut nähnytkään kiekkoja useampaan viikkoon ja sehän sitten näkyi. Kaveri tarrasi kiekkoihin kuin mikäkin raivoeläin, mutta silti keskittyminen säilyi ja sain sen kanssa tehtyä mm. onnistunutta pituusheittoa sekä thumbleria, josta on tullut ihan selkeä suosikkiheitto allekirjoittaneelle.


Ai että iskikö kiekkohulluus? No ei nyt sentään. Tuosta kasasta vaan 6 kiekkoa on Hekan. Kunhan haluttiin koota kaikkien kiekot yhteen läjään ja pistää Heka niiden keskelle patsastelemaan. Ihan pakko muuten kehua tuota hailakan oranssia kiekkoa, joka on Jawzin Lite johon rakastuin täysin. Se on hyperflexiä ja sofFliteä vieläkin pehmeämpi versio mutta silti kestävä. Lisäksi se lentää aivan mielettömän hyvin! Harmi vaan kun sitä saa toistaiseksi vain isoille koirille tarkoitettua kokoa, toivottavasti siitä kehitetään pian myös pienille koirille sopiva kiekko.

Tänään käytiin tekemässä elosalaman kanssa lähes 6 km:n juoksulenkki ja huomenna Päivi tulee kranioimaan Hekan ja se tietää taas viikonlopun yli kestävää treenitaukoa. Noseworkkia olin kyllä ajatellut pitkästä aikaa tekeväni ja se on onneksi rauhallinen laji. Treeni-into on nyt kuitenkin aivan uudenlaisessa tapissa! 

3 kommenttia:

 1. Hei! Saako sinun blogisi linkittää facebookin Koirabloggaajat-ryhmään? https://www.facebook.com/groups/132393770437064/?fref=ts

  Terv. Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä saat linkittää :)

   T.Tiina

   Poista
  2. Mahtava juttu, liity sinäkin joukkoon iloiseen jäseneksi, koitan kerätä hyviä koirablogeja samalle sivustolle :)

   Poista