Tiian juoksari -ja keppiyksäri

Tiistaina hypättiin jousille jo heti aamusta ja suuntana oli kalakukkocity. Tutummin siis Kuopio. Viestiteltiin Tiian kanssa puolin ja toisin jo keväällä mahdollisuudesta pitää meille yksäri aiheesta x joskus kesällä. Kun molemmille sopiva päivämäärä löytyi, aloin miettimään mitä meidän kannattaisi silloin harjoitella jotta se tukisi etenemistä parhaiten juuri sillä hetkellä. Päädyin keppeihin ja puomin juoksariin. Siinä sivussa katsottiin myös meidän A:n tilanne.

Eniten kaipasin näkemystä ja neuvoja meidän keppien tilanteeseen. Olen opettanut niitä Sykkeelle samalla metodilla kuin Hekalle aikoinaan - takaperin ketjuttamalla. Idea on selvillä ja Syke on kärryillä siitä mitä sen kuuluu tehdä. Silti siinä toiseksi viimeisessä kepissä on ollut jokin "henkinen" jumi, jonka Syke on vuoroin ymmärtänyt ja sitten taas ei ollenkaan. Sehän tästä hauskaa tekeekin, että takaperin ketjutusta lähdetään opettamaan nimenomaan sieltä keppien loppupäästä. Toivoin ja uskoin, että Tiialla olisi avain siihen lukkoon mistä nyt oikein kiikastaa.


Ei ennättänyt kulumaan minuuttiakaan, kun Tiia löysi sen ongelman ja vielä aika pienen sellaisen. Ajoitus. Naksautuksen ja palkkaamisen ajoittamista piti vain muuttaa hetkeä aikaisemmaksi. Siinä se Syke sitten veteli itsenäisesti neljää keppiväliä meidän jutellessa niitä näitä, jolloin minä lähetin Sykkeen sinne kepeille Tiian keskittyessä naksautteluun sekä palkkaamiseen. Nyt kun Tiia sai poimittua sieltä sen oikeanlaisen käytöksen, minulla olisi selkeät välineet jatkaa kotipuolessa ensin neljällä, sitten monistaen ne kahdeksaan ja lopulta täyteen mittaan.

Sykettä hieman jännitti ensimmäisillä toistoilla vieras puomi, minkä vuoksi se juoksi sitä lähestyessä ohi. Palattiin hetkeksi taaksepäin ja tehtiin hetki pelkkiä alastuloja, jotta Syke saatiin varmaksi ettei tämä ole sen kummempi puomi kuin kotihallissakaan. Noin kymmenestä toistosta tasan yksi osuma oli huono, muut todella hyviä. Tiian mukaan puomi on jo sen verran hyvässä vaiheessa, että seuraava askel treeneissä onkin häivyttää etupalkka pois ja ottaa sen tilalle suora putki. A:n tilanne sen sijaan on oikein hyvä. Kolme laukkaa A:n alastulolla on optimaali määrä Sykkeelle ja silloin osumatarkkuus on 100%. Tässäkin on hauska nähdä se, että jos Syke vahingossa liian kovalla vauhdilla vetääkin neljä laukkaa, se korjaa asian jo heti seuraavalla toistolla.

Tiian mukaan Syke on ihanan sähäkkä ja sillä on todella suuri halu tehdä asioita oikein. Nyt pistetään kepit tehotreeniin ja näyttää siltä, että elokuussa päästäisiin starttaamaan seuran omissa kisoissa hypärillä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti