Täydet 12 keppiä kolmessa päivässä

Vielä kuukausi sitten tuskailin mitä tehdä keppien kanssa Sykkeen kohdalla. Tiia osasi auttaa tässä asiassa ja hän sanoikin, että Kuopiossa käynnin jälkeen Syke tulee oppimaan täydet 12 keppiä kahdessa päivässä.

4 keppiä


Opetin Hekalle kepit aikoinaan takaperin ketjuttamalla, operantisti ehdollistamalla. Olin jo alusta asti 100% varma, että tulen käyttämään samaa metodia myös Sykkeelle. Se ei kuitenkaan ollut ihan niin helppo koe-eläin kuin Heka. Takaperin ketjuttamisessa idea on lähteä liikkeelle nimenomaan sieltä keppien loppupäästä ja järjestelmällisesti edeten kasvattaa keppijono täyteen mittaan. Syke ei tuntunut ymmärtävän toiseksi viimeisen välin ideaa. Helpotin tehtävää useasti ja vaihdoin palkan paikkaa, mutta kun ei niin ei. "Ongelman" ydin oli ajoituksessa. Tiia nimittäin löysi sen spotin, missä Sykkeen ajatus ikään kuin katkesi.

Lopultahan tuo koira kykeni pujottelemaan Kuopiossa neljää väliä tuosta noin vaan.


Ollaan jatkettu ahkeraa harjoittelua Tiian ohjeilla. Ihan ei kaksi päivää ajallisesti toteutunut, mutta kolmessa päivässä sieltä tuli täydet 12 keppiä! Syke sai keppien ideasta todella nopeasti lopulta kiinni ja tilanne näyttää erittäin lupaavalta.

Vakuutuin Sykkeen osaamistasosta niin paljon, että nti groove on täten ilmoitettu ensimmäiseen, viralliseen kisastarttiinsa! Aloitetaan tutun ja turvallisen kotihallin uumenissa ensi kuun 10 päivä, kun Hilpi Yli-Jaskari tarjoilee meille peräti 2 hypäriä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti