perjantai 2. lokakuuta 2015

Yhteistyö syntyy luottamuksesta - Heka ft. Susanna & Aki

Eilen lupasin kirjoitella tänään enemmän siitä, miten Hekalla, Susannalla ja Akilla harjoitukset ovat viikon mittaan edenneet ja mitä he ovat yhdessä tehneet.

Maanantaina keskityimme vain luomaan pohjaa näiden kolmen välille. Kävimme Hekan kanssa lenkillä ja sekä Susanna että Aki heittelivät Hekalle lelua treenipaikan lähellä olevassa puistossa. Susannaa ja Akia ihmetytti kovasti se, miten välinpitämätön Heka on muita koiria kohtaan ja siitä oli paljon hauskempaa leikkiä molempien kanssa.Tiistaina aloin perehdyttämään Susannaa ja Akia erilaisten temppujen saloihin ja kuinka ne Hekalla käytännössä toimivat. Vaikka tehtävät temput ovat Hekalle entuudestaan tuttuja, lähdettiin tässä tilanteessa ihan nollasta liikkeelle. Olihan Hekalla vastassa 2 muuta ohjaajaa. Se näkyikin koiran työskentelyssä 20 minuutin jälkeen, kun aivojumppa alkoi väsyttämään valkoista elosalamaa. Saatiin kuitenkin varsin onnistuneita suorituksia aikaiseksi. Heka kuitenkin jollain tasolla tuntui vaistoavan, että Susannan edellisen viikon haasteessa loukkaama kylki kipuili ja sen takia se ehkä oli Suskin kanssa hieman varovaisempi.Keskiviikkona päästiinkin sitten ketjuttamaan itse koreografiaa Hekalle ja nyt kyllä huomasi koiran draivin olevan ihan eri luokkaa, kun ei enää hinkattu tylsiä, yksittäisiä temppuja. Saatiin harjoituksiin mukaan myös ohjelmassa käytettävää rekvisiittaa ja ko.päivän treeneistä jäi kyllä NIIN hyvä fiilis ettei tosikaan. Huomasi kuinka hyvin temput, käskyt yms olivat sekä Suskilla, että Akilla hallussa ja Hekahan käyttäytyi heidän kanssaan kuin olisivat harjoitelleet yhdessä kauemminkin.


Torstaina jatkettiin ohjelman harjoittelua ja nyt Suski sekä Aki treenasivat koreografiaa myös ilman Hekaa - pääasiassa musiikin kanssa. Kun valkoinen elosalama otettiin kuvioihin, huomasi ketjutuksen menneen sen päähän ja tästä johtuen Heka alkoi tarjota kaikkia niitä asioita yhtä aikaa sillä samalla sekunnilla. Tämä vaikutti Hekan vireeseen ja se alkoi epäröidä tekeekö se oikein. Heka myös aisti allekirjoittaneen mielentilan ja päätettiin yksissä tuumin, että minä poistun tilasta kokonaan ja kun kuuntelin etenemistä toisesta huoneesta, vaikutti siellä sujuvan oikein hyvin. Ja niin kuulemma olikin. Pidettiin useita taukoja, jotta Hekan vire saatiin jälleen nousuun ja viimeisen suorituksen tämä kolmikko teki aivan JÄÄTÄVÄN HYVIN!

Viimeisestä suorituksesta jäi hyvät fiilikset kaikille, joten päätettiin yksissä tuumin pitää tänään perjantaina välipäivä. Susanna ja Aki ovat molemmat iloisia ja otettuja jo pelkästään siitä, että Heka ylipäätään heidän kanssaan tekee asioita ja että se on näinkin lyhyessä ajassa muodostanut heihin hyvän luottamus-suhteen. Kovinkaan montaa toistoa ennen sunnuntain suoraa lähetystä ei tulla tekemään. Ohjelma on Hekan pään sisällä ja se tietää mitä sen pitää tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti