Koiratanssin kisadebyytti a'la Syke

"Ilmoitan. Enkä ilmoita. Ei se osaa mitään. En pysty. Ehkä sitten kuitenkin. Ei huvita. Ei kiinnosta. Ei olla harjoiteltu..."

Nämä ajatukset risteilivät päässäni viimeiset 1½ viikkoa ennen kesäkuun ensimmäistä sunnuntaita, jolloin PopDog ry järjesti Jyväskylässä viralliset koiratanssikisat. Keväällä olin vielä hippulat vinkuen ilmoittamassa Sykettä sinne tekemään ko.lajin kisadebyyttiä, mutta mitä lähemmäksi ajankohta tuli, sen enemmän mielenkiinto laski kuin lehmän häntä. Vuodatin asiaa instagramin storylineen, että mistä ihmeestä kaivan sen tahdon ja energian. Silloin Landenin Jessi viestitti:

"Sun nuoresta, ihanasta ja energisestä koirasta - Sykkeestä! You can do it! Me uskotaan teihin!"

Silloin sisuunnuin ja ajattelin, että syteen tai saveen. Syke kilpaili freestylen alokasluokan toiseksi viimeisenä koirakkona ja kehään mennessä tunnetila oli aika sekava. Olen ollut lähes 5 vuotta poissa koiratanssikisoista. Laji on kehittynyt tässä ajassa hurjasti ja olen sitä tiiviisti kuitenkin taustalla seurannut. Silti hetkittäin pakokauhu oli vallata mielen. Meillä ei ollut minkään sortin koreografiaa ja musiikinkin valitsin vasta perjantai-iltana, kun kisat olivat sunnuntaina. Tiesin sen, että Syke ei ole teknisesti taitava ja mitään jackpottia ei kannattanut odottaa. Kuitenkin tuon pikkulikan asenne tekemiseen on AINA 5/5 ja kunhan se pysyisi näpeissä, se riittäisi meille.


Kuva kertoo ehkä enemmän kuin tuhat sanaa. Vastoin kaikkia odotuksia, Syke sitten meni ja ylsi peräti alokasluokan 3.sijalle kuudesta koirakosta! Kokonaispisteitä saimme 152,34 eli hurjan paljon siihen nähden, että miten huonosti olimme ylipäätään valmistautuneet. Katsojilta, talkoilijoilta ja muilta kisaajilta sain todella ihanaa palautetta siitä, että kuinka motivoituneesti Syke minun kanssani työskentelee. Siinä se on tullut Hekaan, että Syke ei tee duunia pelkästään herkkujen toivossa. Se nauttii, kun saa olla juuri minun kanssa ja tehdä kaikkea siistiä.

Me mentiin. Me tehtiin. Me onnistuttiin. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti